Preţul Nexus 7 – cât costă în România şi cât va costa în curând

Preţul Nexus 7 - cât costă în România şi cât va costa în curând

Lansată la sfârşitul lunii iunie, tableta Google Nexus 7 a devenit rapid unul dintre cele mai discutate şi dorite produse. Şi nici nu este de mirare, platforma hardware puternică, ecranul bun şi preţul extrem de atrăgător fiind combinaţia câştigătoare de care Android are nevoie ca de aer.

Din nefericire, acest interes major pentru tableta Nexus 7 şi lipsa disponibilităţii produselor hardware în versiunea locală a magazinului Google Play Store a determinat magazinele locale să aducă tableta direct din Statele Unite, acest lucru implicând dubla taxare atât în ţara de origine cât şi local.

În consecinţă, tabletele Nexus 7 care sunt disponibile deja în România şi-au pierdut unul dintre cele mai importante avantaje: preţul redus. Modelul cu stocare internă de 8GB poate fi găsit în acest moment la preţul de 1199 lei iar modelul mai mare, care oferă o memorie internă de 16GB, a ajuns la absurdul preţ de 1599 lei. Acelaşi preţ, fără nici o variaţie, poate fi găsit în ofertele PC Garage, Evomag, Cel, Quickmobile sau Marketonline, ceea ce nu prea lasă nici o portiţă de scăpare.

Nexus 7, nu chiar atât de accesibil în acest moment

Vestea cea bună pentru toţi cumpărătorii interesaţi este însă aceea că Nexus 7 va ajunge oficial în România în a două jumătate a lunii septembrie prin canalul oficial al producătorului ASUS. În România va fi disponibil doar modelul cu stocare internă de 16GB şi, chiar dacă vor surveni şi unele adaosuri comerciale de-a lungul lanţului de distribuţie, preţul final al modelului de 16GB va fi unul mult mai atrăgător decât cel cerut în acest moment: 1249 lei.

Acest preţ recomandat de producător poate fi găsit deja în ofertele Altex şi Mediagalaxy, însă pentru disponibilitate va trebui să mai aşteptaţi circa trei săptămâni. Merită această aşteptare? Noi credem că da, mai ales că, după cum veţi vedea luni în cadrul review-ului pe care îl vom publica la Nexus 7, tableta merită din plin atenţia cumpărătorilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News