ASUS anunţă o nouă tabletă de buget: MeMO Pad 10 ME103K

ASUS anunţă o nouă tabletă de buget: MeMO Pad 10 ME103K

Linia de tablete de buget MeMO Pad de la ASUS a primit un nou membru. Este vorba despre MeMO Pad 10 (ME103K), care vine cu display de 10” şi specificaţii modeste la un preţ foarte atractiv. Este clar că ţinta acestui model nu va fi publicul interesat de cele mai recente iPad-uri sau tablete Galaxy Tab, ci clienţii care doresc o tabletă ieftină cu capabilităţi multimedia decente.

Acest lucru este evidenţiat în primul rând în hardware-ul tabeltei, noul MeMO Pad 10 oferind un display de 10,1” cu rezoluţie 1280 x 800 pixeli, procesor quad-core Snapdragon S4 Pro la 1,5 GHz şi 1 GB de memorie RAM. Tableta include doar 8 GB de memorie flash, însă oferă un lăcaş pentru carduri microSD, pentru cei care doresc mai mult spaţiu. Deşi este o tabletă de buget, ASUS a inclus şi două boxe stereo care beneficiază de tehnologia audio SonicMaster.

Este clar că noul MeMO Pad 10 nu va câştiga vreun concurs de performanţă, însă pentru redarea de conţinut audio/video şi navigare pe internet va fi cu siguranţă de ajuns. Camerele foto sunt de asemenea din gama entry-level, cu senzor de 0,3 megapixeli pe partea din faţă şi 2 megapixeli pe spate. Unele modele vor include şi cameră de 5 megapixeli. Sistemul de operare preinstalat este Android 4.4 KitKat cu skin-ul neintruziv al companiei taiwaneze.

Având în vedere specificaţiile modeste, nu este de mirare că ASUS se laudă cu 9,5 ore de baterie pentru noul MeMO Pad 10. De asemenea, pentru o tabletă de 10” de buget, greutatea de 525 de grame este normală. Vor exista două variante de culoare (alb şi negru), iar preţul este stabilit la 199 de euro pentru Europa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult