ASUS Fonepad, o tabletă Android cu procesor Atom şi telefonie 3G

25.02.2013
ASUS Fonepad, o tabletă Android cu procesor Atom şi telefonie 3G

Împreună cu hibridul Padfone Infinity, ASUS a lansat în cadrul Mobile World Congress şi o tabletă care, prin denumire şi suportul pentru convorbiri telefonice, este un produs în oglindă: Fonepad.

Primul produs din sfera mobilităţii de la ASUS care foloseşte o platformă x86, Fonepad are la bază o soluţie Intel Atom Z2420, care oferă un procesor single-core cu HyperThreading tactat la 1,2 GHz şi un nucleu grafic PowerVR SGX 540. Această platformă hardware este completată de o memorie RAM cu o capacitate de 1 GB şi o stocare internă cu o capacitate de 16 GB.

Tableta oferă un ecran de 7” cu panou IPS şi o rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, lista dotărilor mai curpinzând o cameră frontală de 1,2 MP, card MicroSD, conectivitate Wi-Fi 802.11 b/g/n şi GPS. Carcasa metalică are o grosime de 10,4 mm şi o greutate de 340 de grame, bateria din interior având o capacitate de 4270 mAh şi promiţând o autonomie de 9 ore.

ASUS Fonepad este una dintre puţinele tabletele cu modem de date care oferă şi posibilitatea efectuării de convorbiri telefonice, tableta oferind un microfon cu noise cancellation şi difuzoare sau, în cazul în care preferaţi intimitatea, modul Bluetooth pentru un eventual headset

Tableta va fi disponibilă în Europa începând cu luna aprilie la un preţ de 219€.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News