Chuwi Vi10 Plus, tabletă multimedia cu tastatură opţională (REVIEW)

13.10.2016
Chuwi Vi10 Plus, tabletă multimedia cu tastatură opţională (REVIEW)
Prezentare

Produsă de o companie asiatică mai puţin cunoscută pe meleagurile noastre, Chuwi Vi10 Plus este o tabletă cu ecran Full HD de 10.8”, recomandată pentru activităţi multimedia şi ca înlocuitor pentru sisteme laptop de mici dimensiuni.

Chuwi Vi10 Plus

Prezentare

Disponibilă în două variante, Chuwi Vi10 Plus poate fi achiziţionată şi în configuraţie dual-boot cu două sisteme de operare, utilizatorii putând alege între o experienţă Google Android autentică şi sistemul Windows 10 cu acces la aplicaţii pentru PC. Alternativ, putem opta pentru soluţia hibridă numită Remix OS, oferind un mediu desktop familiar, cu Start Menu, Taskbar şi ferestre individuale în care sunt redate aplicaţii de Android. În cazul de faţă vă supunem atenţiei ediţia Remix OS a tabletei Vi10 Plus, bazată pe fundaţiile Android 5.1.1.

Chuwi Vi10 Plus se prezintă într-o carcasă solidă confecţionată din policarbonat, finisată pentru a da impresia de metal şlefuit. Încadrată la gama mid-range a producătorului chinez, Chuwi Vi10 Plus foloseşte materiale de bună calitate, însă fără pretenţia de concura produsele brandurilor de top. Astfel, în loc de sticlă, ecranul spaţios este protejat doar cu un panoul din plastic transparent, ferit de zgârieturi cu ajutorul unei folii de protecţie pre-aplicată, care poate fi înlocuită la nevoie.

În carcasa surprinzător de solidă se ascunde o configuraţie cu procesor Intel Atom x5-Z8300 din familia „Cherry Trail-T”, construit folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm şi echipat cu 4 nuclee de procesare x86 pe 64 biţi, capabile să atingă o frecvenţă de până la 1.84 GHz în modul Turbo. Configuraţia este completată cu 2GB memorie RAM DDR3, 32GB memorie internă şi slot microSD pentru expansiune (până la 128GB). Piesa de rezistenţă este însă ecranul de 10.8˝ cu tehnologie IPS , suportând rezoluţia 1920×1080 pixeli.

Completând lista specificaţiilor, Chuwi Vi10 Plus mai oferă o cameră frontală cu rezoluţie 2 MP şi cameră foto de 2 MP în partea din spate, tastă Home de tip capacitiv (funcţionează atât sub Windows, cât şi Android), microfon şi difuzoare stereo orientate în lateral, dispuse în stânga şi dreapta ecranului. Pe lateralul carcasei mai găsim un conector micro USB 2.0 cu funcţionalitate OTG, conector USB-C folosit pentru alimentare, ieşire micro HDMI şi conector pentru căşti. La partea de conectivitate avem suport Wireless N şi Bluetooth. De pe lista dotărilor importante lipseşte însă receptorul GPS.

Cântărind 686 grame şi mai subţire de 1 cm, Chuwi Vi10 Plus este potrivită pentru vizionarea de filme şi navigare web din confortul propriului fotoliu, dimensiunile sale apreciabile nerecomandând-o ca accesoriu de călătorie. Din fericire acest aspect este este contrabalansat de acumulatorul cu o capacitate de 8400 mAh, capabil să ofere până la 8 timp de redare video, sau mai mult de o zi utilizare intermitentă. Reţeta este completată cu un adaptor AC capabil să furnizeze un curent de până la 3A prin cablul USB-C, scurtând astfel timpul de aşteptare pentru încărcare.

Chuwi Vi10 Plus – specificaţii:

 • Ecran: IPS 10. 8˝ cu rezoluţie 1920×1080 pixeli, interfaţă touch capacitivă (multi-touch 10 puncte)
 • Sunet: difuzoare stereo
 • Procesor: Intel Atom X5-Z8300, quad-core, 1.44 GHz (1.84 GHz Turbo), 14 nm
 • GPU: Intel HD Graphics
 • Memorie RAM: 2GB DDR3-LP
 • Memorie internă: 32 GB + slot microSD
 • Camere foto: 2 MP + 2 MP
 • Conectivitate: WiFi N, Bluetooth 4, microUSB 2.0, USB-C, micro HDMI
 • Acumulator: Li-ion 8400 mAh
 • Sistem de operare: Remix OS 2.0 / Android 5.1.1 + Windows 10
 • Accesorii incluse: adaptor AC (5V, 3A), cablu USB-C pentru alimentare şi conectarea la PC
 • Dimensiuni: 276.4 x 184.8 x 8.8 mm
 • Greutate: 686 grame

 

 

Performanţe şi experienţa în utilizare, Concluzie

Performanţe şi experienţa în utilizare

Bazată pe platforma Intel Atom X5, Chuwi Vi10 Plus impresionează prin temperaturi de funcţionare reduse şi autonomie peste aşteptări, acumulatorul de 8400 mAh oferind până la 8 ore de utilizare continuă fără a fi necesară reducerea luminozităţii ecranului sau dezactivarea selectivă a conexiunii Wi-Fi.

Primul contact a lăsat o impresie plăcută, ecranul bine iluminat oferind unghiuri de vizibilitate generoase şi răspuns bun la comenzile aplicate pe interfaţa touch. Mulţumită diagonalei mari de afişare selectarea butoanelor din interfaţa aplicaţiilor nu pune probleme. Experienţa este completată cu sunet stereo la un nivel acceptabil de claritate, însă fără pretenţii pentru audiţia de muzică la calitate Hi-Fi. În schimb, folosirea cu un set de căşti a dat rezultate mulţumitoare, semn că etajul de amplificare folosit în construcţia tabletei este de bună calitate.

Incluse doar în completarea listei cu specificaţii, cele două camere foto de 2 MP nu emit pretenţii în ce priveşte claritatea imaginii, pozele oferite fiind cel mult acceptabile sub condiţii de lumină artificială.

Experienţa Remix OS

Apărută relativ recent şi încă aflată în plin proces de perfecţionare, platforma Remix OS nu poate fi comparată unei experienţe Windows autentice, însă accesul la aplicaţii de Android poate fi considerat un atu important.

În cazul de faţă, tableta este livrată cu ediţia Remix OS 2.0, într-o formă utilizabilă, dar cu unele probleme la partea de stabilitate, manifestate mai ales atunci când instalăm aplicaţii din magazinul Play Store. Din fericire, odată ce depăşim această etapă experienţa în utilizare este ceva mai plăcută, aplicaţiile instalate rulând fără probleme majore de compatibilitate. Altfel, experienţa cu Remix OS este una fără timpi de aşteptare prea mari la pornirea aplicaţiilor şi destul de cursivă, procesorul Atom X5 făcând faţă cu brio aplicaţiilor uzuale şi jocurilor de Android.

Exceptând momentele când instalăm aplicaţii sau desfăşurăm alte activităţi care solicită intens procesorul Intel Atom, tableta nu se încălzeşte foarte tare, semn că funcţiile de economisire a energiei îşi fac treaba corespunzător.

Chuwi Vi10 Plus – teste de performanţă:

 • 3DMark – Ice Storm Unlimited: 20002
 • 3DMark – Sling Shot ES 3.1: 1168
 • Geekbench – 943 (single-core), 2167 (multi-core)
 • PCMark – Work performance: 5065
 • AnTuTu 6: 64653
 • GFX Bench: T-Rex onscreen: 1525 frames, T-Rex offscreen: 1883 frames
 • A1SD Benchmark: 104 MB/s citire, 60.25 MB/s scriere
 • Quadrant: 9356
 • SpeedTest (WiFi N) – 47.1 Mbps download / 39.39 Mbps upload

Concluzie

Propusă împreună cu o tastatură opţională detaşabilă, disponibilă pentru suma de 23 euro, Chuwi Vi10 Plus poate lua rolul unui laptop compact la care să apelăm pentru activităţi de birou puţin solicitante. 

Ca şi tabletă, dispozitivul impresionează cu ecranul Full HD spaţios, numai bun pentru vizionarea de filme şi navigare web.

Cu avantajul de a avea mai mult spaţiu liber în memoria internă de 32 GB, modelul Chuwi Vi10 Plus cu sistem Remix OS 2.0 poate fi achiziţionat la preţul de 130 euro. Alternativ, cei care doresc să se poată bucura de o experienţă nativă Windows 10 pot achiziţiona tableta şi în versiune dual-boot, Windows + Android, la preţul de 143 euro. 

Părţi pozitive

Ecran IPS de 10.8˝, cu o bună calitate a imaginii
32GB memorie internă şi slot microSD
Acumulator de 8400 mAh cu autonomie bună
Performanţe competitive
Tastatură detaşabilă (disponibilă separat)
Disponibilă şi în versiune cu Windows 10 + Android 5.1
Preţul de achiziţie

Părţi negative

Fără receptor GPS
Platforma Remix OS pune unele probleme de stabilitate

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult