Dell renunţă la tabletele cu Android şi se concentrează pe dispozitive 2-în-1 cu Windows

01.07.2016
Dell renunţă la tabletele cu Android şi se concentrează pe dispozitive 2-în-1 cu Windows
Vânzările de tablete sunt în declin, iar la orizont nu sunt semne care indică că acest trend se va schimba. Dell tocmai a anunţat că va renunţa la linia de tablete Venue cu sistem de oeprare Android. Decizia nu suprinde dacă ţinem cont de faptul că grupul american nu a mai anunţat un nou model de anul trecut. 
 
Compania nu renunţă, însă, complet la tablete şi se va concentra pe dispozitivele hibrid 2-în-1 cu sistem de operare Windows 10. 
 
Citeşte şi: Lenovo lansează pentru piaţa locală două noi dispozitive destinate dezvoltării mediului digital de învăţare
 
Deşi nu a fost unul dintre marii producători de tablete cu Android, Dell a lansat pe piaţă o serie de dispozitive interesante. Compania a introdus pentru prima dată pe un model, Dell Venue 8 7000, camera RealSense 3D de la Intel şi a lansat o tabletă cu suport pentru Wyse Cloud Connect, un sistem asemănător cu Chromecast, dar gândit pentru productivitate. 
 
 
Dispozitivele laptop/tabletă au început să câştige teren, mai ales după ce Microsoft a lansat seria Surface, foarte bine primită de clienţi şi presă. Apple a urmat trendul cu modelele iPad Pro.
 
După acest anunţ, Dell taie o parte importantă din conexiunile pe care le are cu sistemul de operare mobil Android. Compania mai produce doar Chromebook-uri, iar pentru tabletele cu Android deja lansate nu va mai oferi actualizări software. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult