În viitorul apropiat, tabletele vor depăşi vânzările de laptopuri!

03.07.2012
În viitorul apropiat, tabletele vor depăşi vânzările de laptopuri!

Conform unui studiu desfăşurat de analiştii de la NPD DisplaySearch, vânzările de tablete le vor depăşi pe cele de laptopuri în viitorul apropiat. Dacă tendinţele actuale se menţin, schimbarea se va produce în aproximativ patru ani.

Potrivit aceluiaşi studiu, piaţa dispozitivelor mobile se va dubla până în anul 2017, susţinută de o creştere disproporţionată, cu progresele cele mai mari înregistrate în domeniul tabletelor, ale căror volume de vânzări se vor tripla faţă de perioada actuală.

În viitorul apropiat, vânzarile de tablete le vor depăşi pe cele de laptopuri!

În timp ce vânzările de sisteme notebook vor creşte de la 208 milioane unităţi anual, la un volum estimat de 393 milioane unităţi în 2017, vânzările de tabletele vor creşte de aproape patru ori. Astfel, de la un volum de vânzări estimat pentru acest an la 121 milioane de exemplare, piaţa tabletelor va ajunge în 2017 la peste 416 milioane de unităţi vândute, preponderent în regiunile dezvoltate din America de Nord, Japonia şi Europa Occidentală, unde pieţele considerate deja mature arată un interes deosebit faţă de această categorie de produse.

Apple The New iPad

„În timp ce diferenţele dintre tablete şi PC-uri se estompează, aşteptăm ca pieţele mature să conducă în privinţa adoptării tabletelor. ” Conform declaraţiilor lui Richard Shim, analist la NPD DisplaySearch, noii veniţi au tendinţa să-şi lanseze primul val de produse în pieţele mature, unde serviciile şi infrastructura necesară pentru crearea de noi ecosisteme sunt adesea mai bine stabilite decât în pieţele emergente.

Asus Transformer Pad Infinity TF700T

Per total, piaţa de PC-uri mobile (categorie în care intră atât sistemele laptop, dar şi tabletele) va creşte de la 347 milioane de unităţi estimate pentru anul 2012, la 809 milioane unităţi până în anul 2017. Cât despre vânzările de tablete, acestea le vor depăşi în volum pe cele de laptopuri, nu mai târziu de finele anului 2016.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult