iPad Air 3 ar putea împrumuta elemente de design de la iPad Pro

02.02.2016
iPad Air 3 ar putea împrumuta elemente de design de la iPad Pro

Se pare că evenimentul Apple care se zvoneşte că va avea loc în luna martie se va concentra pe lansarea de noi modele iPad şi Apple Watch, conform celor mai recente informaţii scăpate pe internet. Deşi nu vom vedea obligatoriu un Apple Watch 2, ci mai degrabă noi variante de culoare pentru ceas şi curele, seria iPad va primi un nou membri care va continua seria de tablete „Air”.

Deşi în fiecare toamnă Apple aducea pe piaţă noi tablete iPad cu display de 10”, în 2015 compania a preferat să lanseze doar iPad Mini 4, o versiune adusă la zi a gamei cu display de 8” şi noul iPad Pro, dedicat celor care doresc o tabletă pentru a uşura munca de birou. iPad Air 2 a rămas în continuare pe piaţă, la acelaşi preţ din 2014, însă în această primăvară, cei care simt că au nevoie de o tabletă de 10” mai puternică, vor putea să facă în sfârşit upgrade.

Primele detalii despre iPad Air 3 vin din China, unde un producător de accesorii are deja huse pregătite pentru noua tabletă. Se pare că această versiune nouă de iPad va împrumuta câteva elemente de pe gigantul iPad Pro, putând fi considerată o variantă „Mini” a acestuia. Atât deasupra, cât şi sub display vor fi poziţionate câte două difuzoare stereo, pentru o redare mai plăcută a sunetului, iar pe laterala din stânga va fi inclus un port „Smart Connector”, care va facilita ataşarea de accesorii inteligente precum tastaturi. Mai mult ca sigur că Apple va lansa şi o variantă mai mică a tastaturii de pe iPad Pro.

Cea mai curioasă diferenţă faţă de generaţiile precedente de iPad este includerea unui blitz sub camera foto, ceva care nu există nici măcar pe iPad Pro. Până în prezent, tabletele de la Apple au primit doar camere foto de medie, cu capabilităţi reduse faţă de ceea ce se regăseşte pe iPhone-uri şi fără blitz pentru fotografie nocturnă.

Desigur, toate aceste informaţii sunt încă neverificate. Nu putem şti cu certitudine dacă într-adevăr iPad Air 3 va include aceste elemente, sau dacă Apple va face anunţul prea curând. Este foarte posibil ca iPad Air 3 să întârzie până în toamnă, în cazul în care compania americană decide să nu mai organizeze un eveniment de lansare în această primăvară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult