iPad Pro, desemnat produsul cu cel mai bun ecran LCD din lume

13.04.2016
iPad Pro, desemnat produsul cu cel mai bun ecran LCD din lume

Lansată ca o versiune cu dotări superioare tabletei iPad Air 2, noul model iPad Pro cu ecran de 9.7” este lăudat de experţii DisplayMate ca având cel mai bun ecran LCD din industrie, surclasând până şi varianta mai costisitoare iPad Pro cu ecran de 12.9”.

iPad Pro

Chiar dacă iPad Air 2 şi iPad Pro împart aceeaşi rezoluţie 2048×1536 pixeli, cea din urmă se departajează prin tehnologia True Tone, absentă pe modelul cu ecran mai mare. Mai mult, ecranul de 9.7” oferit de iPad Pro este certificat pentru două gamut-uri de culoare, cel standard sRGB/Rec.709 folosit cu mai toate formele de conţinut distribuite online şi DCI-P3, o paletă de culori extinsă întâlnită la sisteme Digital Cinema şi televizoare UHD 4K de generaţie recentă.

Luminozitatea imaginii este un alt punct forte la noul iPad Pro 9.7, valoarea de 511 nits măsurată de experţii DisplayMate fiind cu 20% mai mare decât la tabletele iPad Air 2 (411 nits). În plus, stratul anti-reflexie folosit de Apple oferă ecranului cel mai scăzut indice de reflexie a luminii măsurat până acum.

Singurul aspect unde iPad Pro nu a reuşit să impresioneze este rata de contrast măsurată la 1022:1, inferioară celei de 1631:1 măsurată pentru modelul iPad Pro cu ecran de 12.9”. Explicaţia ar putea fi însă tocmai gamut-ul mai larg de culoare, a cărui obţinere a impus un mic compromis în ce priveşte rata de contrast. Însă la final, modelul iPad Pro cu ecran de 9.7” rămâne cea mai bună tabletă pentru editare foto/video disponibilă pe piaţă în acest moment.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult