iPad Pro, tableta mai puternică decât un laptop de la Apple, este foarte fragilă

16.11.2018
iPad Pro, tableta mai puternică decât un laptop de la Apple, este foarte fragilă

Lansarea iPhone 6 a fost una dintre cele mai controversate din istoria Apple, în special din cauza faptului că telefoanele puteau fi cu uşurinţă îndoite sau rupte, lucru cauzat de aluminiul foarte moale pe care compania îl folosea pentru realizarea carcasei exterioare. Chiar dacă între timp iPhone-urile au fost upgradate la un aluminu mai rezistent pentru a evita astfel de situaţii, se pare că aceeaşi atenţie nu a fost acordată şi noilor tablete iPad Pro, care pot fi efectiv distruse cu minimum de efort.

Canalul de pe YouTube JerryRigEverything a devenit faimos pentru testele de rezistenţă pentru smartphone-uri, iar noul iPad Pro este unul dintre dispozitivele care va ajunge pe „raftul ruşinii”, alături de smartphone-uri precum iPhone 6, Netbit Robin şi alte câteva dispozitive de la Xiaomi şi Huawei.

În timp ce tableta pare să fie realizată din materiale de calitate la prima vedere, ecranul fiind acoperit cu sticlă, iar carcasa realizată din aluminiu, acestea nu sunt la fel de rezistente precum cele de pe noile iPhone-uri din familia „X”. Sticla pare să fie extrem de subţire, motiv pentru care ar putea fi cu uşurinţă spartă, iar pe lateralele tabletei există un orificiu pentru microfon şi o zonă pentru încărcarea şi conectarea stylus-ului Apple Pencil, care reprezintă puncte fragile.

O simplă îndoire cu puţină forţă, direct de la jumătate este de ajuns pentru a rupe tableta în jumătate, lucru care duce la distrugerea completă a acesteia. Carcasa nu mai poate fi adusă înapoi la starea iniţială, iar display-ul şi sticla care îl protejează sunt iremediabil sparte. Nu în ultimul rând, sticla care protejează camera foto este de asemenea uşor de zgâriat.

În cazul în care plănuiţi să cumpăraţi o astfel de tabletă, este recomandată mai multă grijă în utilizare. Încercaţi să nu o scăpaţi pe jos, să nu vă aşezaţi pe ea şi să nu o ţineţi într-un ghiozdan care ar putea fi lovit la transport de alte obiecte din jur. Ce-i drept, tabletele nu stau tot timpul într-un buzunar şi nici nu sunt folosite în medii la fel de „periculoase”, fiind mai degrabă dispozitive „de casă” sau pentru utilizare la birou, însă este important să le protejaţi mai bine, având în vedere cât de fragile pot fi.

Luând în considerare costurile mari pentru reparaţii şi preţurile crescute, ne-am fi aşteptat la o rezistenţă mai mare din partea celor mai noi şi mai puternice tablete pe care Apple le-a lansat până în prezent.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult