Jide Ultra Remix Surface: tabletă pentru productivitate la 39 de dolari

Jide Ultra Remix Surface: tabletă pentru productivitate la 39 de dolari

Jide, o nouă companie din China, plănuieşte să pornească un proiect pe Kickstarter pentru noua sa tabletă Ultra Remix Surface. Aceasta a fost deja lansată pe piaţa chinezeazcă, iar lansarea sa în vest necesită resurse în plus, care vor fi investite atât în producerea de unităţi, cât şi în dezvoltarea software-ului Remix OS, bazat pe Android. Deşi proiectul nu a fost încă pornit, Jide promite că toţi cei care vor dona bani pe Kickstarter vor primi o tabletă, garantat.

Cea mai mică sumă care va putea fi donată, 39 de dolari, va putea asigura celor care „donează” primii o astfel de tabletă. Aceasta dispune de un display Full HD de 11,6” şi este bazată pe chipset-ul Tegra 4 de la NVIDIA, integrează 2 GB de memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi un acumulator de 8.100 mAh. Remix OS este construit folosind Android 4.4, însă compania doreşte să treacă la 5.0 foarte curând. Pentru 39 de dolari, mulţi vor putea intra în posesia unei tablete care oferă performanţă decentă, însă cu un software care nu este încă finalizat.

Remix OS doreşte să aducă productivitatea mobilă pe tabletele cu Android, oferind o interfaţă apropiată mai degrabă de Windows decât de un sistem de operare mobil. Alături de tabletă este livrată şi o tastatură completă, care integrează şi un trackpad în partea de jos. Ideea din spatele campaniei este să aducă Ultra Remix Surface în mâinile utilizatorilor, care pot oferi apoi feedback pentru a îmbunătăţi sistemul de operare de la Jide.

Proiectul de pe Kickstarter pentru acest dispozitiv va începe pe 25 martie şi va oferi planuri de finanţare de la 39 la 449 de dolari, probabil cu stoc limitat pentru fiecare plan. Compania chineză pare mai degrabă să realizeze un concurent pentru tableta Surface de la Microsoft, decât să intre pe piaţa tabletelor cu Android, oferind un ecran mai mare, o tastatură, cât şi o interfaţă construită special pentru productivitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult