Lenovo IdeaTab Lynx – tabletă Windows 8 cu tastatură opţională

10.10.2012
Lenovo IdeaTab Lynx - tabletă Windows 8 cu tastatură opţională

Lenovo pregăteşte lansarea unei noi tablete convertibile pentru Windows 8, ce se adaugă ofertei compusă deja din ingenioasa tabletă IdeaPad Yoga şi mai tradiţionala Thinkpad Twist. IdeaTab Lynx se lansează odată cu Windows 8, în data de 26 octombrie.

Lenovo IdeeaTab Lynx

Noua tabletă Lenovo IdeaTab Lynx urmează un concept de design introdus pentru prima dată de Asus odată cu seria de tablete Transformer, ce ne permite să ne bucurăm de toate avantajele unei tablete convenţionale, dar fără a pierde avantajele unui laptop. Acest lucru este posibil prin folosirea unui dock opţional, prevăzut cu tastatură chiclet de dimensiune normală şi touchpad. Drept bonus, avem si un al doilea acumulator auxiliar, ce extinde considerabil autonomia tabletei.

În carcasa cu greutate şi grosime comparabilă unei tablete Android obişnuite, IdeaTab Lynx ascunde un procesor SoC Intel Atom din familia Cloverview, model dual core la 1.8 GHz cu tehnologie HyperThreading, ce simulează funcţionalitatea unui procesor quad-core. Configuraţia tabletei mai include un ecran IPS de 11.6 inch cu rezoluţie 1366×768 pixeli, 2 GB memorie RAM şi SSD de 32 GB sau 64 GB, în funcţie de versine.

Lenovo IdeeaTab Lynx - tabletă cu tastatură opţională

Lenovo IdeaTab Lynx rulează o versiune x86 de Windows 8, iar în compania tastaturii opţionale se transformă într-un veritabil laptop ultraportabil, capabil să ruleze aplicaţii obişnuite pentru platforma Windows PC. În această configuraţie, IdeaTab Lynx cântăreşte mai puţin de 1.3 Kg şi oferă o autonomie de până la 16 ore.

Spre deosebire de gama sistemelor ultrabook, IdeaTab Lynx înlocuieşte finisajele din aluminiu şlefuit cu suprafeţe din plastic, dar compensează pentru asta cu un preţ rezonabil de 599 dolari, la care se adaugă încă 149 dolari pentru tastatura opţională.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult