Lenovo Yoga Book YB1-X90F – tabletă convertibilă cu design inovator (REVIEW)

06.12.2016
Lenovo Yoga Book YB1-X90F - tabletă convertibilă cu design inovator (REVIEW)
Prezentare

Ieşind în evidenţă prin designul ieşit din tipar, Yoga Book YB1-X90F combină avantajele unei tastaturi dedicate cu flexibilitatea unei suprafeţe touch pe care poţi scrie şi desena.

Prezentare

Cu aparenţa unui caiet de notiţe ceva mai elegant, noul portabil YogaBook încearcă să ofere funcţionalitatea unui laptop din formatul unei tablete. Oferit într-o carcasă cu finisaj gri-antracit, contrastând cu balamaua Yoga dublu-articulată inspirată din designul ceasurilor de lux, Yoga Book YB1-X90F transmite impresia unui produs de lux, contrastând cu preţul de achiziţie păstrat la un nivel încă accesibil.

Disponibil în versiune cu Windows 10 sau Android 6.0, portabilul oferă un ecran touch de 10.1” cu rezoluţie 1920×1200 pixeli, care poate fi pliat pentru folosirea în modul tabletă.

În modul laptop, tastatura este reprezentată grafic pe o suprafaţă touch aproximativ egală cu diagonala ecranului principal. Iluminată la atingere, tastatura hibridă este asistată cu funcţia de vibraţii, al cărei rol este de a recrea senzaţia de apăsare fizică. În spaţiul rămas este reprezentat şi un touchpad de mărime potrivită, folosit ca alternativă pentru ghidarea cursorului pe ecran.

Profitând de avantajele suprafeţei touch de mari dimensiuni, Lenovo a inclus în pachetul cu accesorii şi un stylus. Folosibil şi pe ecranul principal, acesta îşi arată cu adevărat utilitatea după ce îl echipăm cu un vârf de scriere. Folosind suprafaţa touch ca suport pentru coala de hârtie, Yoga Book ne permite să digitizăm scrisul şi notiţele de mână în timp real, fără să mai apelăm la alte accesorii ajutătoare.

Hardware                           

Constrâns de dimensiunile reduse, Yoga Book YB1-X90F schimbă platforma Core-i cu alternativa Atom X5 mai prietenoasă cu bateria. În cazul de faţă avem de-a face cu implementarea mai performantă Atom X5 Z8550, un procesor quad-core cu frecvenţă de până la 2.4 GHz, ajutat cu 4GB memorie RAM. Memoria internă de 64 GB poate fi extinsă ataşând un card microSD.

Lenovo Yoga Book – specificaţii:

  • Nume model: YB1-X90F
  • Ecran: 10,1”, 1920×1200 pixeli, glare, interfaţă multi-touch
  • CPU: Atom X5 Z8550 (1.44 GHz nominal, 2.4 GHz Boost), quad-core
  • GPU: Intel HD Graphics 400
  • RAM: 4 GB DDR3 (3,85 GB utili)
  • Stocare: 64 GB eMMC
  • Reţea: 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4
  • Conectori: microUSB, micro HDMI, ieşire pentru căşti
  • Sistem de operare: Android 6.0 sau Windows 10
  • Dimensiuni: 256.6×170.8×9.6 mm
  • Greutate: 665 grame
  • Acumulator: 8500 mAh
  • Altele: webcam HD, difuzoare stereo

Ecranul cu rezoluţie 1920×1200 pixeli, corespunzătoare ratei de aspect 16:10, atrage prin calitatea foarte bună a imaginii şi unghiuri de vizibilitate generoase, însă finisajul lucios poate pune probleme la folosirea tabletei în spaţii cu surse puternice de lumină ambiantă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult