LG se va întoarce în rândul producătorilor de tablete Android cu G Pad

14.08.2013
LG se va întoarce în rândul producătorilor de tablete Android cu G Pad

Prezenţa producătorului LG pe piaţa tabletelor Android a fost una scurtă şi lipsită de succes, cele două modele Optimus Pad, dintre care unul disponibil doar în Coreea de Sud, apărând şi dispărând fără să suscite interesul cuiva. Ultimul an a marcat atât o redresare a companiei LG cât şi o ascensiune a pieţei tabletelor Android, nefiind astfel de mirare că sud-coreenii vor să încerce din nou.

Intenţia sud-coreenilor de a reveni în domeniul tabletelor a fost anunţată oficial încă din luna mai, însă abia acum au ieşit la suprafaţă primele detalii despre noul produs LG.  Numit G Pad, viitoarea tableta va intra pe nişa apreciată a tabletelor portabile de 8″ şi va fi dezvăluită în cadrul IFA Berlin 2013.

LG G Pad va oferi un ecran cu o diagonală de 8,3”, o rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli şi margini subţiri, carcasa care-l va găzdui urmând să fie fabricată din aluminiu şi să fie foarte uşoară. Platforma hardware este doar parţial cunoscută, datele preliminare specificând doar un procesor quad-core şi o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB.

Urmând o tendinţă care pare să devină din ce în ce mai apreciată de către producători, LG G Pad va oferi şi facilităţi de telefonie, deşi dimensiunile nu o vor face tocmai optimă pentru acest mod de lucru. LG a avut un an fructuos în care a lansat o serie de produse bune, deci lansarea tabletei G Pad este un eveniment care va merita urmărit pentru a vedea configuraţia hardware completă şi preţul la care acesta va ajunge pe piaţă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News