Nexus 8 – posibile specificaţii şi interval de lansare pentru noua tabletă Asus

Nexus 8 - posibile specificaţii şi interval de lansare pentru noua tabletă Asus

Motivaţi de succesul avut până acum cu cele două generaţii de tablete Nexus 7, Asus şi Google pregătesc extinderea seriei de tablete Nexus prin lansarea unui model cu ecran de 8 inch. Noua tabletă Asus Nexus 8 utilizează o platformă cu procesor Intel şi ar putea primi un preţ de vânzare apropiat actualului model Nexus 7.

Asus Nexus 7 (2013)

Potrivit informaţiilor obţinute din surse neoficiale, tableta este construită în jurul platformei Intel Bay Trail-T, utilizată în premieră pentru un dispozitiv din seria Google Nexus. Disponibil în 4 variante diferite –  Z3770, Z3770D, Z3740 şi Z3740D, chipsetul realizat în proces pe 22 nm include CPU quad-core cu frecvenţă între 1.8 şi 2.4GHx, 2MB memorie cache L2, GPU HD Graphics cu suport pentru rezoluţia 2560×1600 şi permite configuraţii cu până la 4GB memorie RAM DDR3. În funcţie de model, consumul de energie TDP variază între 2W şi 2.4W.

Noile chipseturi Intel Bay Trail-T

Din păcate nu este clar dacă noul ecran de 8 inch utilizează rezoluţia superioară suportată de chipsetul Intel, sau este doar o versiune mai spaţioasă a ecranului IPS Full HD instalat pe actualele tablete Nexus 7. Mai multe detalii despre noua tabletă Nexus 8 ar putea ieşi la lumină în luna martie, urmând ca produsul finit să fie disponibil în magazine în perioada verii.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult