Noi informaţii despre iPad Pro: display de 12,2″ şi boxe stereo

03.11.2014
Noi informaţii despre iPad Pro: display de 12,2

În timp ce Apple evită să vorbească în public despre zvonitul iPad Pro, zvonurile se înteţesc. Cele mai recente informaţii despre noua tabletă gigant sugerează câteva îmbunăţiri faţă de variantele deja existente, în special la capitolul audio, unde acestea nu au reuşit niciodată să exceleze. Având în vedere că un iPad cu ecran mai mare ar fi îndreptat către profesionişti din aria creativă, această decizie nu ar fi deloc ciudată.

Contrar informaţiilor scăpate până în prezent pe internet, site-ul japonez Mac Otakara susţine că viitorul iPad Pro va include un display de 12,2″ şi nu de 12,9″, acesta oferind o suprafaţă sensibil mai mică decât credeam până în prezent. De asemenea, difuzoarele stereo vor fi poziţionate în zone opuse pe carcasa tabletei, în partea de sus şi de jos, oferind o stereofonie mai bună decât versiunile din prezent. Fiecare difuzor va avea în apropiere şi câte un microfon pentru a îmbunătăţi calitatea sunetului înregistrat, probabil filmarea fiind una din funcţiile pe care se va pune accentul.

În termeni de design, sursele site-ului spun că împrumută foarte multe elemente de la iPad Air 2. Spre diferenţă de noua tabletă cu display de 10″ de la Apple,  iPad Pro nu va reuşi să îi egaleze grosimea. Cu toate acestea, va oferi o carcasă subţire, de 7 mm, comparabilă cu cea a lui iPhone 6 (6,9 mm).

Se pare că Apple lucrează de mai multă vreme la realizarea noii tablete de dimensiuni mari, însă nu dispune de resursele necesare pentru a grăbi producţia acesteia. Momentan fabricile sunt ocupate cu producerea în masă a modelelor de smartphone iPhone 6 şi 6 Plus, care sunt în continuare la mare căutare, chiar şi la două luni de la lansare. Probabil că se vor face demersuri în această direcţie după ce trece sezonul sărbătorilor, când cererea pentru iPhone va mai scădea. Lansarea sugerată de zvonuri din prima jumătate a lui 2015 ar fi astfel plauzibilă în aceste condiţii.

Mac Otakara, sursa noilor informaţii susţine că imaginea alb-negru de mai sus reprezintă o schiţă de design a noului iPad Pro, cu găuri pentru difuzor amplasate lângă butonul de power al tabletei. În trecut, site-ul a mai raportat zvonuri despre produse Apple care s-au dovedit a a fi adevărate, precum detalii despre redesignul seriei de dispozitive iPod, despre iPad Mini 3 înainte de lansare, cât şi informaţii despre noile modele de SmartCover şi SmartCase lansate de curând.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult