Noile Apple iPad şi iMac vor fi prezentate pe 16 octombrie, afirmă zvonurile

06.10.2014
Noile Apple iPad şi iMac vor fi prezentate pe 16 octombrie, afirmă zvonurile

Apple a lansat noile sale telefoane mobile iPhone 6 şi iPhone 6 Plus acum o lună, iar luna octombrie era rezervată în mod tradiţional tabletelor iPad. Conform unui zvon încă neconfirmat, noile modele iPad vor fi prezentate pe 16 octombrie, iar lansarea acestora va fi însoţită imediat de o actualizare importantă a sistemului de operare iOS 8.

Conform Re/code, noile tabletele iPad vor fi prezentate peste două săptămâni, însă surprizele pe care le pregăteşte Apple sunt încă necunoscute. În ciuda lipsei informaţiilor suplimentare, apariţia senzorului biometric pentru amprente TouchID şi a unor noi sortimente de culori sunt aproape sigure, însă Apple ne-ar putea rezerva şi alte surprize. Printre acestea s-ar putea număra conexiunea NFC, apărută o dată cu iPhone 6, şi un strat de polarizare mat, care va rezolva eterna problemă a vizibilităţii mediocre în soare a tabletelor iPad.

Unele publicaţii afirmă că modelul mai mare iPad Pro cu ecran de 12” şi-ar putea face în sfârşit apariţia, însă acesta este un vechi subiect de ştiri care nu s-a concretizat, deci debutul lui este nesigur.

Împreună cu noile tablete, este aşteptat să vadă lumina zilei şi noul sistem All-in-One iMac cu ecran de 27” şi rezoluţie de 5120 x 2880 pixeli. În prezent, sistemele iMac oferă ecrane cu o rezoluţie de cel mult 2560 x 1440, noua rezoluţie 5K urmând să aducă o densitate ridicată la fel ca în cazul laptopurilor MacBook Pro cu Retina Display.

Odată cu noile versiuni pentru iPad, iPad Mini şi iMac, este aşteptată şi versiunea 8.1 a sistemului de operare iOS şi versiunea 10.10 a sistemului de operare OS X. Pe lângă rezolvarea multiplelor probleme ale versiunii curente iOS 8.0.2, această dublă lansare software va marca şi debutul serviciilor precum Continuity/Handoff sau ApplePay, care au fost implementate în iOS 8 dar au fost anunţate ca urmând să fie disponibile abia din această lună.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News