Nokia pregăteşte o tabletă Windows RT de 8″: Illusionist

Nokia pregăteşte o tabletă Windows RT de 8

Nokia a făcut aşteptatul pas în lumea tabletelor şi a anunţat modelul Lumia 2520, un model cu ecran de 10,1” care rulează Windows RT şi foloseşte un procesor Qualcomm Snapdragon 800, însă compania nu se va opri şi va ataca şi piaţa activă a tabletelor de 8”.

Conform Evleaks şi The Verge, surse anonime apropiate de companie afirmă că Nokia pregăteşte o tabletă mai mică ce va folosi tot platforma Windows RT. Purtând numele de cod Illusionist, viitorul produs va oferi un ecran cu o diagonală de 8” şi un procesor Qualcomm, însă din păcate nu se ştie nimic mai mult până în acest moment. Data de lansare nu este foarte clară, afirmându-se doar că acest model de tabletă va fi lansat undeva în prima parte a anului viitor.

Până la finalizarea achiziţiei de către Microsoft, care se va termina după aprobările autorităţilor din Statele Unite şi Europa undeva în primăvara sau vara anului viitor, Nokia şi Microsoft continuă să meargă conform propriilor planuri de dezvoltare. Din acest motiv, există posibilitatea ca Illusionist sa fie lansat cam în aceeaşi perioadă de timp cu speculatul Surface Mini,  un model cu ecran de 7,5” de la Microsoft.

Piaţa tabletelor cu ecrane de 7-8 s-a dovedit a fi una extrem de atractivă pentru utilizatori, iar producătorii au reacţionat în consecinţă. Cele două modele de Nexus 7 s-au vândut ca pâinea caldă, iPad Mini a fost extrem de popular şi se aşteaptă ca noua şi mult mai puternica versiune cu Retina Display să aibă un succes şi mai mare, deci era de aşteptat ca Nokia şi Microsoft să speculeze şi ei momentul.

Microsoft a încercat deja să ofere produse de acest gen, bazate însă pe Windows 8 şi procesoare Atom, dar acestea nu au avut un succes prea mare iar modelele Windows RT vor încerca să schimbe acest lucru.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News