Panasonic Toughpad FZ-M1, o tabletă Windows 8 de 7″ cu carcasă heavy-duty

07.01.2014
Panasonic Toughpad FZ-M1, o tabletă Windows 8 de 7

Panasonic este recunoscută, printre altele, pentru laptopurile şi tabletele sale rezistente la şocuri care fac parte din familiile Toughbook şi Toughpad. În cadrul CES 2014, compania a prezentat o nouă tabletă din seria Toughpad, acesta fiind una dintre rarele modele Windows care oferă un ecran cu o diagonală de 7”.

Aşa cum era de aşteptat în cazul unui produs din această gamă, noua tabletă Toughpad FZ-M1 corespunde cerinţelor standardului MIL-STD-810G, ceea ce certifică rezistenţa ei la şocuri, vibraţii, diferenţe mari de temperatură, radiaţii şi intemperii. Carcasa solidă corespunde şi standardului IP65, adică este imună la praf şi rezistentă la jeturile de apă.

În timp ce producătorii se orientează către tablete Windows cu ecrane de 8”, Panasonic a ales un ecran cu o diagonală mai mică de numai 7” şi o rezoluţie standard de 1280 x 800 pixeli. Spre deosebire de tabletele Windows mici, în interiorul carcasei butucănoase a modelului Toughpad FZ-M1 nu se ascunde un procesor Atom, ci o mult mai puternică soluţie Intel Core i5 din generaţia Haswell, aceasta fiind răcit pasiv. Procesorul este însoţit o unitate SSD cu o capacitate de 128 sau 256 GB, 8 GB de memorie RAM, interfaţa wireless 802.11 a/b/g/n/ac şi un modem LTE opţional.

Restul configuraţiei hardware mai cuprinde un port USB 3.0, un slot MicroSDXC, interfaţa Ethernet, interfaţa serială, GPS, NFC, cititor RFID şi Bluetooth 4.0. Tableta oferă două camere foto cu senzori de 5 şi 1,3 MP, bateria promiţând o autonomie de 8 ore. Sistemul de operare oferit este Windows 8.1 Pro, tableta având o greutate de 545 de grame şi o grosime de 1,78 centimetri.

Noua tabletă heavy-duty de la Panasonic va fi disponibilă undeva în cursul acestei primăveri la un preţ care va începe de la 2100 de dolari. Compania va oferi şi o versiune bazată pe un procesor Celeron, însă nu a dezvăluit în acest moment detalii despre preţul acesteia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News