Probleme pentru tabletele Microsoft Surface

12.11.2012
Probleme pentru tabletele Microsoft Surface

Tot mai mulţi utilizatori, proaspăt deţinători ai unei tablete Microsoft Surface, se plâng că au probleme cu tastatura Touch Cover, al cărei înveliş se desprinde după numai câteva zile de folosire.

Probleme pentru tabletele Microsoft Surface

Nu doar telefoanele iPhone 5 au probleme cu durabilitatea finisajului exterior. Microsoft are de furcă cu probleme similare, ce afectează tocmai tableta oficială creată de companie pentru sistemul de operare Windows 8. Mai exact, învelişul flexibil aplicat pe spatele tastaturii Touch Cover are tendinţa de a se fisura şi exfolia, pornind de la baza unde este fixat de corpul tabletei, expunând componentele electronice de dedesubt.

Pentru moment nu este clar dacă neplăcerile se limitează la un singur lot de tablete sau avem de-a face cu o problemă de amploare, ce s-ar putea generaliza după ce tabletele Surface sunt utilizate pentru o perioadă mai mare de timp. Din păcate plângerile venite de la utilizatori din Statele Unite şi Marea Britanie par să indice că problemele nu se restrâng la un singur lot de tablete Microsoft Surface, sursa fiind de fapt un viciu proiectare trecut neobservat în testele interne premergătoare lansării comerciale a tabletei.

Învelişul aplicat peste accesoriul Touch Cover se desprinde la punctul de înbinare cu carcasa tabletei

Surprinzător sau nu, neplăcerile legate de învelişul exterior par să nu fie singurele probleme de care se lovesc utilizatorii de tablete Microsoft Surface. Unii utilizatorii au raportat şi probleme intermitente cu sunetul. Mai exact, tableta trece în modul Mute aparent fără nici un motiv. Apăsarea clapetei pentru volum readuce volumul sonor la nivelul anterior, însă butonul Mute pare să fie acţionat în mod aleatoriu, sau atunci când tableta este pornită din modul sleep.

Problemele legate de exfolierea accesoriului Touch Cover sunt confirmate de mai mulţi utilizatori din Statele Unite şi Marea Britanie

Microsoft a admis existenţa unor probleme legate de exfolierea materialului folosit pentru accesoriul Touch Cover, însă a refuzat orice comentarii pe marginea acestui subiect.

Disponibilă la precomandă din 16 octombrie tableta Microsoft Surface poartă un preţ de aproximativ 500 dolari, sau mai mult dacă optăm pentru variante cu dotări suplimentare şi mai mult spaţiu de stocare. Luat separat, accesoriul Touch Cover de forma unei coperte protectoare pentru ecran, dotată cu tastatură şi touchpad, costă aproximativ 80 dolari. Din fericire înlocuirea acestuia în cazul defectării este gratuită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult