Razer Edge, Project Fiona devine o tabletă Windows 8 pentru jocuri

09.01.2013
Razer Edge, Project Fiona devine o tabletă Windows 8 pentru jocuri

Acum, un an de zile, în cadrul CES 2012, Razer a prezentat tableta Windows dedicată jucătorilor numită Project Fiona. După un an de zile şi o serie de modificări, tableta celor de la Razer a devenit realitate şi va fi comercializată sub numele Edge.

Rulând sistemul de operare Windows 8, tableta Razer Edge este bazată pe un procesor Intel Core i5 sau i7 şi un procesor grafic dedicat NVIDIA GeForce GT 640M, ecranul având o diagonală de 10,1” si o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli. Deoarece este vorba de un produs dedicat jocurilor, Razer nu a ales un panou IPS ci un mai rapid, dar şi inferior din punct de vedere al calităţii, panou TN. Edge va fi disponibil în două configuraţii, modelul de bază oferind un procesor Intel Core i5, 4GB memorie RAM şi stocare internă SSD de 64 GB, în timp ce versiunea Pro va plusa cu un procesor Core i7, 8 GB RAM şi 128 sau 256 GB de stocare SSD.

Spre deosebire de designul monobloc folosit de Project Fiona, Edge este o tabletă de sine stătătoare care va fi ataşată unui controller separat care oferă  două joystick-uri analogice, 6 butoane, un D-Pad şi Force Feedback.  Această decizie a fost luată pentru a creşte versatilitatea produsului, tableta putând accepta acum şi alte periferice, cum ar fi o tastatură şi un mouse pentru amatorii de jocuri RPG, o staţie de andocare cu ieşire video HDMI 1.4 pentru amatorii de jocuri split screen sau redare multimedia, si o baterie suplimentară de 40 Wh. Lista dotărilor mai include un port USB 2.0, un adaptor Bluetooth si o interfaţă Wi-Fi, toate acestea fiind adăpostite într-o carcasă cu o grosime de 20 de milimetri şi o greutate de 900 de grame.

Conform declaraţiilor companiei, versiunea standard a tabletei va fi de 999 de dolari, în timp ce mai performantul model Pro va fi mai scump cu circa 300 – 400 de dolari. La aceste costuri se adaugă cele ale staţiei de andocare şi tastaturii, de 50, respectiv 100 de dolari, şi cel necunoscut al celor două gamepad-uri suplimentare.

Razer Edge nu este singura tabletă dedicată jocurilor de care am auzit în ultima vreme, la CES 2013 fiind prezent şi noul NVIDIA Project Shield sau mai vechiul Archos GamePad. Spre deosebire de aceste produse bazate pe Android, Razer Edge este o tabletă Windows 8 care oferă acces la cea mai bogată în jocuri platformă, însă şi la un preţ mult mai mare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News