Samsung a lansat gama de tablete Galaxy Tab S în România

Samsung a lansat gama de tablete Galaxy Tab S în România

La trei săptămâni de la prezentarea lor oficială, Samsung a lansat şi în România noua sa gamă de tablete Galaxy Tab S. Disponibile în versiuni cu ecrane de 8,4” şi 10,5”, acestea se adresează consumatorilor de conţinut multimedia şi vor fi disponibile pe plan local în zilele următoare.

Punctul de atracţie principal al noilor tablete este ecranul S-AMOLED cu rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli, această rezoluţie fiind disponibilă în cazul ambelor modele . Samsung nu a mai implementat acest tip de panou pe o tabletă din 2011, când a lansat modelul Galaxy Tab 7.7, iar ceilalţi producători nu au încercat să lanseze până acum tablete cu ecrane AMOLED.

Oferind un nivel de negru excelent, luminozitate ridicată şi culori puternice cu o acurateţe foarte bună (acoperire de 90% pentru spectrul AdobeRGB), gama Galaxy Tab S este promovată pentru facilităţile sale multimedia. Acest aspect este folosit de Samsung pentru diferenţierea noii game de produse de gama de bază Galaxy Tab, gamele NotePro şi TabPro, care vizează mediul business, şi Galaxy Note, care vizează creatorii de conţinut artistic.

Pentru a sublinia caracteristicile media pe care doreşte să le pună în valoare, Samsung oferă, pe lângă pachetul software generos oferit şi de gamele NotePro şi TabPro, şi un abonament de 3 luni la HBO Go şi un abonament pe zece luni la revista Photo Magazine.

Caracteristicile celor două noi tablete au fost deja prezentate. Recapitulând, acestea folosesc procesoare Exynos 5 Octa (Wi-Fi) sau Snapdragon 800 (Wi-Fi + LTE), 3 GB de memorie RAM, 16 sau 32 GB de memorie internă şi camere foto cu senzori de 8 şi 2 MP. Modelul cu ecran de 8,4” are o grosime de 6,6 milimetri, o greutate de 294 de grame şi oferă o baterie cu capacitate de 4900 mAh, în timp ce modelul de 10,5” este la fel de subţire, dar are o greutate de 467 de grame şi include o baterie cu o capacitate de 7900 mAh.

Preţurile pentru tableta Galaxy Tab S 8.4 încep de la 1899 lei, în timp ce modelul Galaxy Tab S 10.5 va avea un preţ care va începe de la 2299 lei. Samsung a afirmat că aceste tablete sunt disponibile începând de astăzi, însă puţinii comercianţi care afişează produsul afirmă că acesta va ajunge în stoc începând cu data de 14 iulie. Lista accesoriilor disponibile cuprinde în acest moment o tastatură Bluetooth, care poate fi folosită şi pentru protecţia ecranului, şi o copertă flexibilă cu două unghiuri de înclinare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News