Sony a lansat Digital Paper, o tabletă atipică cu stylus şi ecran E Ink de 13″

28.03.2014
Sony a lansat Digital Paper, o tabletă atipică cu stylus şi ecran E Ink de 13

Cu o creştere de la an la an de 28 de procente, tabletele sunt printre cele mai apreciate echipamente portabile ale momentului şi sunt folosite în cele mai diverse medii. În aceste condiţii, nu este de mirare că unii producători au lansat tablete cu stylus şi digitizor special care încearcă să imite cât mai bine vechea combinaţie de stilou şi hârtie, iar cel mai recent producător care încearcă să testeze această piaţă specifică este Sony.

În timp ce producătorii de tablete concurează cu procesoare mai puternice, ecrane cu rezoluţii mai mari şi ecosisteme de aplicaţii mai bogate, noul Digital Paper de la Sony este un produs care pune funcţionalitatea înainte de toate. Chiar dacă seamănă oarecum cu o tabletă, Sony Digital Paper este în realitate mai apropiat de un eBook Reader deoarece este conceput pentru o singură gamă de activităţi: adnotarea documentelor şi scrierea notiţelor.

Având dimensiuni de 310 x 233 x 6,8 milimetri şi o greutate de 358 de grame, Sony Digital Paper oferă un ecran imens cu o diagonală de 13”. Ecranul de tip E Ink este capabil să afişeze 16 nuanţe de gri şi oferă o rezoluţie de 1600 x 1200 pixeli, formatul 4:3 făcându-l astfel optim pentru afişarea documentelor în format A4 sau Letter.

Tableta oferă un stylus precis şi control tactil standard, ceea ce o face optimă pentru răsfoirea, vizionarea şi adnotarea documentelor în orice condiţii. Ecranul monocrom probabil că nu va impresiona pe mulţi, însă tehnologia E Ink este optimă pentru afişarea textului şi îi permite acestui produs să se laude şi cu o autonomie de 3 săptămâni.

Sony Digital Paper lucrează doar cu fişierele în format PDF, însă permite importul documentelor Office de tip Word, Excel sau Powerpoint pentru adnotări. Tableta oferă o memorie internă de 4 GB, slot MicroSD şi conectivitate wireless.

Produsul Sony vizează un sector mic de piaţă, acela în care se lucrează cu cantităţi mari de documente în format digital. Dacă un astfel de produs vă face cu ochiul, preţul este însă suficient de mare pentru a demoraliza un cumpărător obişnuit: 1100 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News