Viitoarea tabletă iPad Pro va încerca să atragă amatorii de desen cu un stylus opţional

Viitoarea tabletă iPad Pro va încerca să atragă amatorii de desen cu un stylus opţional

Încă de la lansarea primei versiuni a tabletei iPad, Apple a insistat în mod special pe aplicaţiile pentru creaţie artistică şi a reuşit să atragă companiile mari precum Adobe, Wacom sau Autodesk către dezvoltarea unor astfel de produse software sau a unor accesorii hardware specializate. Cu toate acestea, tableta iPad încă nu include un sistem electronic specializat pentru stylus, însă acest lucru s-ar părea că se va schimba odată cu lansarea de prea mult timp zvonitului iPad Pro.

Ming-Chi Kuo, faimosul analist din cadrul KGI Securities care s-a remarcat de-a lungul timpului prin corectitudinea informaţiilor neoficiale şi a predicţiilor pe care le-a făcut, afirmă că Apple va implementa în cadrul viitoarei tablete iPad Pro un suport pentru stylus. Acesta va pune în valoarea ecranul cu diagonală de 12,9 inchi şi va folosi tehnologia Variable Surface Pressure implementată software în cadrul iOS 8, compania venind astfel în întâmpinarea nevoilor amatorilor de desen digital cu o soluţie proprie.

Conform afirmaţiilor făcute de analist, acest stylus nu va fi inclus în pachetul de bază deoarece ar fi mărit nejustificat preţul şi nu ar fi fost util tuturor cumpărătorilor. Ming-Chi Kuo afirmă că stylus-ul va fi unul activ cu încărcare prin intermediul portului Lightning, ceea ce ne sugerează că nici iPad Pro nu va avea un digitizor specializat încorporat în ecran. În acest moment, Wacom, Adobe şi alţi producători oferă stylus-uri cu conectare Bluetooth care includ un senzor intern pentru a suplini lipsa unui strat senzitiv capabil să înregistreze niveluri variate de presiune, iar soluţia Apple se pare că va fi similară acestora.

Analistul KGI afirmă că viitorul accesoriu nu va include nici senzori avansaţi precum giroscop sau accelerometru, însă acestea ar putea fi adoptate în funcţie de reacţia pieţei şi vor permite chiar implementarea unui mod 3D în care contactul cu ecranul nu va fi obligatoriu. De-a lungul timpului, Apple a depus un lung şir de brevete care descriu felurile metode de lucru pentru stylus. Ce anume pregăteşte compania pentru iPad Pro, vom vedea probabil în toamna acestui an, atunci când zvonurile afirmă că vom vedea noul produs. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News