Xperia Z4 Tablet Ultra va oferi un ecran UHD de 13″ şi 6 GB RAM, afirmă zvonurile

19.12.2014
Xperia Z4 Tablet Ultra va oferi un ecran UHD de 13

Zvonurile de acum un an ne făceau să credem că Apple va fi prima companie care va lansa o tabletă cu un ecran mai mare de 10 inchi, însă cei de la Samsung şi Lenovo au fost mai grăbiţi şi au lansat deja modelele Galaxy Note Pro 12.2 şi Yoga Tablet 2 Pro. Se pare că şi compania Sony este atrasă de ideea unei tablete de mari dimensiuni, iar dacă specificaţiile zvonite ale viitoarei Xperia Z4 Tablet Ultra se vor adeveri, aceasta va fi un adevărat monstru.

Conform detaliilor ieşite la iveală, viitoarea tabletă Sony va folosi un ecran UHD cu diagonală de 12,97”, panou IPS Triluminos şi rezoluţie de 3840 x 2400 pixeli. Tableta va folosi soluţia integrată Qualcomm Snapdragon 810 tactată la frecvenţa de 2,86 GHz şi va oferi o memorie RAM cu o capacitate impresionantă de 6 GB, ceea ce înseamnă că Sony va pune cu adevărat la treabă arhitectura pe 64 de biţi a procesorului şi a platformei software Android 5.0. Platforma hardware va fi completată de o memorie internă cu o capacitate de 64 GB şi o baterie consistentă de 12100 mAh.

Lista specificaţiilor neconfirmate din acest moment mai include o cameră foto cu senzor ExmorRS de 1/2,3”, rezoluţie de 8 MP şi obiectiv F/1.8, compatibilitate PS4 Remote Play, ieşire video HDMI 1.4 şi un sistem audio frontal.

Dacă Samsung şi Lenovo au folosit argumentul productivităţii atunci când au promovat tabletele lor de mari dimensiuni, Xperia Z4 Tablet Ultra este în mod vădit un produs multimedia destinat amatorilor de filme şi jocuri. Ziua în care vom vedea la lucru acest viitor produs Sony este necunoscută, însă Xperia Z4 Tablet Ultra şi-ar putea face apariţia în cadrul CES 2105 sau MWC 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News