18 milioane de euro pentru revoluţia mobilă 4G!

20.08.2009
18 milioane de euro pentru revoluţia mobilă 4G!

Internetul mobil e pe cale să cunoască o nouă revoluţie, iar aceasta poartă numele de 4G. Comisia Europeană tocmai a anunţat că, începând din 2010, va investi 18 milioane de Euro în dezvoltarea infrastructurii 4G ce oferă viteze de navigare pe net de până la 100 Mbits/secundă, adică de 100 de ori mai mari decât cele actuale date de conexiunea prin 3G.

Infrastructura 4G are la bază tehnologia LTE (Long Term Evolution) care nu a cunoscut încă apogeul. Se aşteaptă ca prin LTE să beneficiem în viitor de viteze broadband de 1 Gbit/secundă. Mai mult, semnalul va străbate distanţe mai lungi decât cu actuala tehnologie GSM, asigurând aceeaşi acoperire de reţea cu mai puţine antene, ceea ce va contribui la conservarea peisajului european şi la reducerea consumului de energie.

4G - o nouă revoluţie mobilă

Principalii operatori de telefonie mobilă şi principalii producători de pe piaţa mondială, cum ar fi Orange, TeliaSonera, T-Mobile, AT&T, NTT-DoCoMo, Verizon, Alcatel-Lucent, Ericsson, Huawei şi Nokia Siemens Networks, s-au angajat deja să utilizeze standardul LTE. După estimările analiştilor pieţei, operatorii din întreaga lume vor investi aproape 6 miliarde de euro (8,6 miliarde de dolari) în echipamente LTE până în 2013.

Tehnologia LTE va transforma telefoanele mobile în calculatoare portabile puternice”, a declarat Viviane Reding, comisar al CE pe partea de telecomunicaţii şi media. “Milioane de utilizatori vor beneficia de viteze ultra-rapide pe Internet, oriunde s-ar afla, iar economia din lumea digitală va creşte”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News