A fost dezvăluită arma secretă de pe iPhone 5!

A fost dezvăluită arma secretă de pe iPhone 5!

Cu o săptămână înainte de lansarea oficială a smartphone-ului iPhone 5, apropiaţi ai companiei din Cupertino au vorbit despre „killer feature-ul” telefonului Apple – atuul cu care se va diferenţia de dispozitivele concurente. Acesta este controlul vocal avansat, prin intermediul căruia vom putea comunica iPhone-ului doleanţele noastre.

Funcţia pe care o vom denumi generic „Advanced Voice Control” a fost descrisă pe un blog neoficial Apple: tehnologia de recunoaştere vocală este atât de bine pusă la punct încât putem rosti fraze întregi pentru procesare (ex: reaminteşte-mi să cumpăr când ajung la magazinul X).

iPhone Voice Control

Exemplul de mai sus va fi salvat la secţiunea reminders, însă telefonul este capabil chiar de mai mult: modulul „Assistant”, la dictarea ta, poate trimite mail-uri ca o secretară conştiincioasă, iar dacă îl întrebi „unde e Gigel”, iPhone-ul va deschide aplicaţia Maps şi ţi-l va indica pe hartă. O ultimă facilitate integrată în modulul de control vocal este Wolfram Alpha, aplicaţia enciclopedică bazată pe matematică şi statistici. Cere-i imperios să-ţi calculeze distanţa în paşi de la Pământ la Lună şi o va face în câteva secunde.

Toate aceste instrumente, în cazul în care se confirmă, vor face din iPhone 5 un dipozitiv foarte practic. Împreună cu hardware-ul de top (procesorul A5 de pe iPad 2 şi 1 GB RAM), noul telefon Apple are toate şansele să strângă sute de mii de doritori în primul weekend de la lansare. Dar americanii s-ar fi strâns oricum, nu?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News