Alcatel a anunţat One Touch Hero, un telefon-gigant cu accesorii bogate, şi Idol Alpha

Alcatel a anunţat One Touch Hero, un telefon-gigant cu accesorii bogate, şi Idol Alpha

Alcatel are o săptămână aglomerată, după modelele Idol S şi Idol Mini, care au fost anunţate acum două zile, compania prezentând în cadrul IFA Berlin 2013 alte două noi modele: Idol Alpha, un terminal mid-range, şi One Touch Hero, un telefon-gigant de 6” cu un portofoliu generos de accesorii.

Primul dintre aceste modele, Alcatel Idol Alpha, pare o versiune îmbunătăţită a recent anunţatului Idol S. Telefonul oferă un ecran IPS cu diagonală de 4,7” şi rezoluţie HD, platforma hardware fiind un procesor dual-core tactat la 1,2 GHz cu origine necunoscută. Telefonul oferă 1 GB de memorie RAM, 16GB de memorie internă şi o cameră foto cu senzor de 12 MP, la care se adaugă o baterie cu o capacitate de 2000 mAh şi obişnuitele dotări HSPA+, Bluetooth şi GPS.

La fel ca Idol S, şi Idol Alpha oferă o carcasă cu o grosime de 7,5 milimetri, însă aceasta foloseşte o ramă fabricată din aluminiu şi oferă două zone translucide în care sunt amplasate butoanele capacitive pentru control şi sistemul de semnalizare luminoasă, un detaliu constructiv pe care l-am mai văzut folosit pe unele terminale Sony.

One Touch Hero este un terminal masiv cu ecran TFT cu rezoluţie Full HD de 6” care este interesant datorită accesoriilor disponibile. Terminalul este bazat pe o soluţie quad-core necunoscută tactată la 1,5 GHz şi o memorie RAM de 2 GB, stocarea internă având 8 GB în cazul versiunii cu un singur SIM şi 16 GB în cazul celei dual SIM. Telefon oferă o baterie cu o capacitate de 3400 mAh, o cameră foto cu senzor de 13 MP şi un senzor frontal de 2 MP, însă cele mai interesante aspecte sunt accesoriile.

Ecranul telefonului include un digitizor dedicat, Alcatel oferind un stylus şi aplicaţii optimizate pentru acest mod de lucru. Pe lângă acesta, cumpărătorii vor putea alege o husă cu ecran E-Ink care va permite lectura cărţilor electronice fără a folosi ecranul telefonului, o carcasă flip cu un sistem de iluminare pentru notificări, un adaptor USB compatibil Miracast pentru streaming-ul video wireless către orice televizor, o carcasă cu încărcător wireless şi un proiector video compact care oferă şi funcţiile unei staţii de andocare.

Alcatel nu a dezvăluit preţurile celor două noi produse, anunţând doar că One Touch Hero va ajunge pe piaţă undeva în cursul lunii octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult