Analiştii estimează că Galaxy S8 va debuta pe piaţă cu un preţ mai mare decât cel al Galaxy S7

19.12.2016
Analiştii estimează că Galaxy S8 va debuta pe piaţă cu un preţ mai mare decât cel al Galaxy S7

Galaxy S8 va fi un dispozitiv foarte important pentru Samsung, deoarece compania nu-şi mai permite să dea greş după dezastrul Galaxy Note7. Terminalul va trebui să fie doar foarte sigur şi să includă cele mai noi tehnologii de pe piaţă, care să îl facă atractiv chiar şi pentru clienţii care şi-au pierdut încrederea în marca sud-coreeană.

Analiştii băncii Goldman Sachs susţin că preţurile componentelor şi materialelor folosite în Galaxy S8 sunt cu 15-20% mai mari decât cele incluse în Galaxy S7. De aceea, este posibil ca următorul vârf de gamă al Samsung să debuteze pe piaţă la un preţ mai mare decât cel la care a fost lansat actual smartphone de top al companiei. Asta nu înseamnă neaparat că preţul final va fi mai mare cu 15-20%, deoarece Samsung poate lua decizia să suporte o parte din aceste costuri. 

Analiştii băncii prognozează şi introducerea unui asistent digital bazat pe inteligenţă artificială, despre care au apărut multe informaţii până acum.

Potrivit zvonurilor, Galaxy S8 nu va mai fi disponibil şi în versiune „clasică” cu ecran plat, o mutare din partea Samsung pe care unii analişti o consideră prematură. 

Cel mai probabil Samsung va lansa Galaxy S8 la evenimentul Mobile World Congress 2017, care va avea loc în februarie 2017 la Barcelona.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult