Primul test al iPhone apare cu 2 zile inaintea lansării oficiale

27.06.2007
Primul test al iPhone apare cu 2 zile inaintea lansării oficiale

Cel mai aşteptat produs Apple, iPhone, este testat de WSJ, cu doar 2 zile înaintea lansării oficiale. Primele impresii sunt foarte promiţătoare, conform spuselor lui Walt Mossberg.

Isteria a început de ieri, lumea s-a aşezat deja la cozile Apple Store şi magazinele AT&T. Unii spun că iPhone-ul a fost mai mediatizat decât invadarea Poloniei de către Hitler. Walt Mossberg de la WSJ a testat în ultimele două săptămâni iPhone-ul, smartphone-ul minune al Apple. Unul din punctele forte ale telefonului îl reprezintă tastatura virtuală, care ce-i drept necesită câteva zile de obişnuire şi browserul web, capabil să afişeze situri complexe fără a apela la algoritmi de rearanajare a elementelor paginilor.

Apple iPhone

Unul din lucrurile care trebuie ţinut minte însă este că experienţa de navigare web depinde foarte mult de viteza conexiunii la Internet, aici iPhone-ul fiind dezavantajat de conexiunea EDGE, mai slabă decât cele mai rapide variante actuale de conectare. Alternativ puteţi folosi conexiunea Wi-Fi, dar pe o rază mult mai scurtă. Un mare dezavantaj pentru americani este faptul că iPhone-ul va putea fi folosit doar in reţelele AT&T, asta timp de cel puţin cinci ani, cât a fost semnat contractul de exclusivitate. Pentru Europa nu se ştie încă politica Apple, dar să nu fim miraţi dacă nu vom putea cumpăra o versiunea deblocată.

Nu ne mai ramâne altceva decât sa aşteptăm două zile, să vedem dacă iPhone-ul va reuşi să se ridice la nivelul foarte înalt al aşteptărilor. Până atunci ne putem delecta cu următorul clip realizat de WSJ.

Update

Alte teste ale Apple iPhone: NY Times, USA Today si Newsweek

Urmărește Go4IT.ro pe Google News