Au apărut primele benchmark-uri cu iPhone 5

Au apărut primele benchmark-uri cu iPhone 5

Dacă telefoanele din generaţia iPhone 4S au venit echipate doar cu un chipset A5 puţin îmbunătăţit, iată că iPhone 5 foloseşte un chipset complet nou, cu performanţe net superioare vechiului iPhone şi chiar tabletelor din seria The New iPad.

iPhone 5 cu chipset A6, dublează performanţele lui iPhone 4S

Conform primelor rezultate obţinute cu suita de teste Geekbench, iPhone 5 primeşte un scor general de 1601 puncte, chipsetul Apple A6 dublând practic performanţele noului iPhone. Spre comparaţie, iPhone 4S obţine în aceiaşi suită de teste un scor de 631 puncte, iar tableta iPad cu ecran Retina Display doar 794 puncte.

Dacă se dovedesc a fi legitime, testele de performanţă cu iPhone 5 confirmă promisiunile Apple, ce anunţau o dublare a performanţelor pentru noua generaţie iPhone. Sporul de performanţă este obţinut pe de o parte prin creşterea frecvenţei de funcţionare la 1 GHz (800MHz pentru procesorul A5) şi folosirea unei arhitecturi de procesor mai eficiente. Fiind produs folosind procesul de fabricaţie pe 32 nm dezvoltat de Samsung (45nm pentru modelul A5), chipsetul A6 a putut îngloba un design mai sofisticat fără a compromite eficienţa energetică, sau creşte prea mult dimensiunile fizice şi costurile de producţie ale noului chip. O altă contribuţie la sporul de performanţă demonstrat pare să fie adusă şi prin creşterea vitezelor de transfer cu memoria RAM, a cărei cantitate a fost dublată la 1GB pentru a satisface cerinţele noilor aplicaţii şi sistemul iOS 6.

iPhone 5 - rezultate Geekbench

Noul chipset propulsează noul iPhone 5 la un nivel de performanţă similar competitorului Samsung Galaxy S3. Echipat cu chipsetul quad-core Samsung Exynos 4412, funcţionând la 1.4 GHz, Galaxy S3 obţine în testele Geekbench un scor general de 1588 puncte, puţin mai mic decât cel măsurat pentru iPhone 5.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult