Samsung include iPhone 5 în noul proces împotriva Apple

Autor: Aurelian Mihai 02.10.2012
Samsung include iPhone 5 în noul proces împotriva Apple

Samsung ia parte la un nou episod în războiul patentelor pornit de rivalul Apple, demarând un contra-proces ce atacă mai multe produse Apple, printre care şi abia lansatul iPhone 5.

Samsung include iPhone 5 în noul proces împotriva Apple

Decişi să nu încheie atacul cu procesul abia încheiat, în urma căruia Apple s-a ales cu o victorie şi 1,049 miliarde dolari în conturi, armata de avocaţi plătită de compania americană a dat startul unui nou proces, în care acuză Samsung de încălcarea altor tehnologii patentate, diferite de cele menţionate în primul proces. Lista cuprinde mai mult de 20 dispozitive Samsung, printre care terminalul Galaxy Nexus şi vârful de gamă pentru linia smartphone Andorid – Galaxy S3. În contraatac, Samsung lansează propriul set de acuzaţii îndreptat împotriva Apple, acuzând furtul a mai multor tehnologii proprietare. Printre produsele Apple incriminate se numără telefoane mobile din seria iPhone, tablete iPad şi media player-ul iPod Touch.

În acuzaţii, Samsung menţionează şi telefonul iPhone 5, reclamând încălcarea unor patente referitoare la standarde esenţiale pentru funcţionare conectivităţii 3G. Fiind incluse unui proces aflat încă la început, noile acuzaţii au toate şansele să fie luate în considerare, majorând considerabil posibila recompensă financiară pentru Samsung, rezultată din licenţierea tehnologiilor deţinute şi plata unor despăgubiri suplimentare pentru folosirea acestora în mod ilegal.