Apple copiază Samsung? Ce dotări în plus va avea iPhone 6, prezente deja la telefoanele Galaxy S4

Apple copiază Samsung? Ce dotări în plus va avea iPhone 6, prezente deja la telefoanele Galaxy S4

Într-o ciudată inversare de roluri, Apple ar putea lansa un telefon iPhone 6 care preia o parte din funcţiile telefonului Galaxy S4 de la Samsung.

Aşteptat să fie lansat în a doua jumătate a acestui an, telefonul iPhone 6 ar putea include propriul său barometru, cu funcţii pentru măsurarea temperaturii şi umiditatea ambiantă, respectiv presiunea atmosferică. Dezvăluirile făcute de analistul chinez Sun Changxu, citând surse cu legături strânse în industrie, indică eforturi susţinute din partea Apple pentru aducerea repertoriului de senzori incluşi pe telefoane iPhone la nivelul competiţiei oferite de Samsung.

iPhone 6 ar putea include propriul său barometru, cu funcţii pentru măsurarea temperaturii şi umiditatea ambiantă

Astfel, dacă în prezent utilizatorii de telefoane iPhone pot afla detalii despre starea vremii numai din prognozele furnizate online, în viitor ar putea fi posibilă măsurarea în timp real a umidităţii, temperatura ambiantă şi presiunea atmosferică folosind senzorii telefonului mobil.

Acelaşi Sun Changxu este responsabil şi despre zvonurile privind posibila lansare a două versiuni distincte de telefoane iPhone 6. Modelul standard, un telefon iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch ar urma să fie lansat încă din luna iunie, urmând ca mai târziu să fie lansată şi o ediţie iPhone 6 cu ecran de 5.7 inch.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult