Apple pregăteşte trei noi iPhone-uri, două tablete iPad Pro şi un nou MacBook „ieftin”

20.08.2018
Apple pregăteşte trei noi iPhone-uri, două tablete iPad Pro şi un nou MacBook „ieftin”

Ne putem seta ceasul după programul de lansări al iPhone-urilor de la Apple, întrucât compania ţine un eveniment de prezentare în fiecare an în luna septembrie. Alte produse din catalogul companiei nu sunt lansate cu aceeaşi viteză şi nici la date exacte, aşa că vestea unui nou „MacBook ieftin” care ar putea fi dezvăluit alături de iPhone 9 şi noile modele de iPhone X nu suntă atât de ieşit din comun. Desigur, „ieftin” este un termen relativ atunci când vorbim despre Apple.

DigiTimes, publicaţie taiwaneză care a dezvăluit câteva informaţii despre produse Apple în trecut, înainte de lansarea lor, a dezvăluit că evenimentul din septembrie ar putea să ascundă câteva surprize plăcute. În primul rând, confirmă din nou lansarea celor trei telefoane Apple: un iPhone cu ecran LCD de 6,1”, presupusul  „iPhone 9”, şi două modele noi de iPhone X, unul cu ecran OLED de 5,8”, asemeni celui deja existent, şi unul cu ecran imens, de 6,5”. Acestea trei vor primi şi mult aşteptatul încărcător wireless AirPower, dezvăluit anul trecut, alături de iPhone 8 şi iPhone X.

Tot DigiTimes susţine că un nou model de laptop MacBook ar putea debuta în cadrul acestui eveniment. Acesta ar trebui să înlocuiască modelul MacBook Air în ofertă, însă vine cu un preţ mai mare, de 1200 de dolari. Acesta ar urma să fie bazat pe procesoare Intel cu arhitectură Kaby Lake pe 14nm, întrucât procesoarele pe 10nm de la Intel au fost amânate de curând. Acest model ar fi puţin mai ieftin decât actualul MacBook subţire din ofertă, însă mai scump decât alte modele „ultrabook” cu Windows de pe piaţă.

Nu în ultimul rând, DigiTimes vorbeşte despre două noi modele de iPad Pro. Este vorba despre variante cu ecrane fără margini, în format nou. Cea mare va păstra diagonala de 12,9”, în timp ce tableta mai mică va beneficia de un ecran de 11”, care îl va înlocui pe cea de 10,5”. Acestea ar urma să fie livrate cu un încărcător de 18W nou, cu mufă USB Type-C, care să asigure compatibilitate cu standardul USB Power Delivery, pentru încărcare rapidă. La capătul celălalt, cablul va beneficia tot de o mufă Lightning.

Dintre toate aceste produse, Apple se aşteaptă să vândă mai multe iPhone 9 şi MacBook-uri, întrucât sunt modelele cu preţuri mai accesibile. În cazul MacBook, DigiTimes susţine că Apple se aşteaptă să livreze 8 milioane de unităţi înainte de finalul anului 2018.

În general Apple separă lansările telefoanelor de cele ale altor produse, deci unele dintre acestea ar putea fi mutate către un alt eveniment, care ar putea avea loc în luna octombrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult