Apple ar putea livra următoarele modele de iPhone cu un încărcător rapid în pachet

03.07.2018
Apple ar putea livra următoarele modele de iPhone cu un încărcător rapid în pachet

iPhone X şi gama iPhone 8 beneficiază de încărcare rapidă din fabrică, însă Apple a refuzat să includă în pachetul acestor telefoane şi un încărcător care să asigure această funcţie. Astfel, utilizatorii acestor modele au fost nevoiţi să cumpere separat un cablu Lightning-to-USB-C şi un adaptor de priză de MacBook (dacă nu le aveau deja) pentru a putea încărca telefonul mai repede decât cele 2-3 ore necesare cu cel din cutie. Conform ultimelor informaţii scurse pe internet, următoarea generaţie va oferi accesoriile necesare pentru încărcare rapidă în pachet.

În imaginile de mai sus vedem un nou model de încărcător Apple, mai mare în dimensiuni, care poate (în teorie) să ofere cei 18W necesari pentru a asigura un transfer de energie mai rapid către acumulatorul telefoanelor. În locul mufei USB standard poate fi acum observat un port USB Type-C, de asemenea necesar pentru transferul de energie mai rapid, Apple folosind specificaţiile de transfer de energie al acestui standard.

În timp ce dispozitivele cu Android au beneficiat de încărcare rapidă de mai mulţi ani, iar majoritatea modelelor capabile de încărcare rapidă au primit în cutie aceste adaptoare, Apple nu părea să se grăbească prea tare pentru a oferi această compatibilitate. Situaţia a devenit şi mai ciudată când luăm în considerare că laptop-urile Apple au început să fie livrate cu mufe USB Type-C de trei ani deja, în timp ce telefoanele încă veneau cu cabluri Type-A. Astfel dispozitivele nu erau compatibile pentru conectarea prin fir din fabrică, fără cumpărarea unui accesoriu separat (fie un adaptor, fie un cablu nou).

În timp ce noile iPhone-uri din gama 2018 vor veni cu siguranţă livrate cu noul adaptor, cei care au un iPhone din generaţia 2017 (X şi 8/8 Plus) vor trebui cu siguranţă să cumpere adaptorul şi cablul separat. Având în vedere că un cablu USB Type-C de la Apple costă în jur de 40-50 de euro, deja ne uităm la un „upgrade” scump. Rămâne de văzut cât va costa şi adaptorul separat, cel mai ieftin adaptor compatibil cu încărcarea rapidă din prezent fiind listat la un preţ de aproximativ 60 de euro.

Am vorbit în jurul lansării noilor iPhone-uri despre costurile ascunse pe care Apple nu le dezvăluie la lansarea unei noi generaţii de telefoane, încărcarea rapidă era una dintre cele mai grave probleme la acest capitol. În timp ce clienţii care au cumpărat deja un telefon Apple nu vor scăpa ieftin, măcar cei care vor cumpăra noile generaţii vor putea face nişte economii, acum că telefoanele vor fi deja echipate cu tot ceea ce este necesar.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult