Lansarea Apple iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone Xr şi Apple Watch Series 4. Data de lansare în România – LIVETEXT

12.09.2018
Lansarea Apple iPhone XS, iPhone XS Max şi iPhone Xr şi Apple Watch Series 4. Data de lansare în România - LIVETEXT

Aflaţi detaliile complete despre iPhone XS, XS Max şi XR:

21:50 Evenimentul Apple s-a încheiat. Mulţumim că aţi urmărit acest LIVETEXT alături de noi. 

21:42

iPhone XR vine în variante de 64, 128, 256 şi porneşte de la un preţ de 759 dolari. Lansarea lui iPhone XR va avea loc pe 26 octombrie, pre-comenzile începând pe 19 octombrie.

iPhone XS vine în variante de 64, 256 şi 512 GB cu preţuri de la 999 dolari

iPhone XS Max vine în variante de 64, 256 şi 512 GB cu preţuri de la 1.099 dolari

iPhone XS şi XS Max intră la pre-comandă pe 14 septembrie şi se livrează pe 21 septembrie. În România, aceste modele ajung pe 28 septembrie

21:36

21:34 Comparativ cu iPhone 8 Plus, iPhone XR va oferi cu o oră şi jumătate mai multă autonomie.

21:32 iPhone XR vine cu acelaşi procesor A12 BIonic şi un nou sistem de cameră cu o singură lentilă, senzor de 12 MP, acelaşi de pe iPhone XS, cu diafragmă f/1.8. iPhone XR poate să realizeze şi fotografii portret folosind o singură lentilă prin utilizarea algoritmilor de AI.

21:30 iPhone XR are Face ID, nu are 3D Touch, însă vine cu tehnologia Haptic Touch

21:28 Apple anunţă şi noul iPhone XR, modelul de „buget”, cu o singură cameră, ramă din aluminiu şi ecran LCD. Culorile sunt alb, negru, albastru, coral şi roşu. Telefonul este rezistent la apă şi praf la standard IP67. Display-ul LCD este „edge-to-edge”, primul de pe piaţă şi cel mai avansat de pe piaţă din această categorie. Acesta se numeşte Liquid Retina şi măsoară 6,1″ În diagonală, cu rezoluţie 1792 x 828 pixeli. Ecranul este mai mare decât la iPhone 8 Plus, însă telefonul este mai mic.

21:24 Apple GiveBack este un nou serviciu care oferă utilizatorilor bani pentru dispozitivele vechi, pe care le va putea apoi vinde mai departe sau recicla.

21:19 În China, iPhone XS va oferi dual-SIM fizic, cu două cartele care vor fi montate pe o singură tăviţă, câte una pe fiecare parte.

21:18 Apple iPhone XS va oferi autonomie îmbunătăţită cu 30 de minute de utilizare cu ecranul pornit faţă de iPhone X. iPhone XS Max va oferi o oră şi jumătate în plus. Apple va oferi telefoanele şi în modele dual-SIM, cu un eSIM integrat.

21:17 FIlmarea nu pare să fie foarte mult îmbunătăţită, Apple menţionând doar sunet stereo, pe lângă calitatea îmbunătăţită garantată de noul senzor.

 

21:13 Modul portret a fost de asemenea îmbunătăţit, compania oferind o atenţie deosebită efectului de blur. Editorul foto va putea de asemenea să modifice efectul de blur din fundal.

21:12 O funcţie nouă este Smart HDR, care realizează automat mai multe cadre, pe care le combină automat pentru a păstra mai multe detalii şi pentru a oferi o expunere îmbunătăţită.

21:09 Adevăratul updgrade la capitolul foto pare să fie la nivel de procesare, un nou procesor de imagine putând fi folosit în tandem cu procesorul neural pentru a îmbunătăţi imaginile, cu reducere a zgomotului şi diverse îmbunătăţiri automate.

21:06 Camera din iPhone XS este în continuare realizată din 2 senzori de 12 megapixeli. Camera principală f/1.8 vine cu un senzor mai mare stabilizat optic. Camera tele nu pare să fie schimbată. Pe partea din faţă din nou, nu pare să fie vorba despre un upgrade.

21:05 A treia aplicaţie prezentată pe scenă este un joc numit ARcade de la Directive Games, o aplicaţie de multiplayer care adaptează jocuri clasice precum Galaga la realitatea augmentată.

21:01 Aplicaţia Homecourt foloseşte noul CoreML pentru a ajuta utilizatorii să îşi îmbunătăţească performanţa în jocul de baschet, folosind Machine Learning pentru a detecta mişcările jucătorilor şi pentru a calcula traiectoria mingii.

20:58 Bethesda Softworks prezintă Elder Scrolls: Blades pe iPhone XS, cel mai nou joc din celebra serie.

20:54 Dezvoltatorii vor avea acces la CoreML, sistemul de Machine Learning din iOS 12, care va fi de 9 ori mai rapid decât în trecut, consumând doar 10% din energia din trecut. Realitatea augmentată este de asemenea foarte importantă pentru Apple, oferind funcţii dedicate pentru astfel de aplicaţii.

20:51 Aplicaţiile pot fi lansate cu 30% mai rapid decât pe iPhone X pe iPhone XS. 

20:50 Apple numeste A12 Bionic „cel mai puternic cip dintr-un smartphone de până acum”. Permite utilizarea a 512 GB pentru stocarea internă. Practic, compania confirmă că iPhone XS va fi livrat în versiune de 512 GB.

20:47 Noul procesor Apple se numeşte A12 Bionic şi este primul procesor pe arhitectură de 7nm. Acesta include un CPU hexa-core cu performanţă îmbunătăţită cu 15% faţă de A11 cu eficienţă cu 50% mai bună în consumul de energie. Cipul grafic este produs de Apple şi este un quad-core cu performanţă cu 50% mai puternică. Cipul neural pentru AI vine cu opt nuclee dedicate, care pot realiza 5 trilioane de operaţiuni pe secundă.

20:45 iPhone XS foloseşte algoritmi mai rapizi pentru deblocarea facială. Mult mai rapidă decât pe iPhone X

20:44 iPhone XS şi iPhone XS Max vin cu suprafeţe tactile la 120 Hz.

20:43 iPhone XS Max are display de 6.5″ 2688 x 1242. Ambele modele au ecrane cu dynamic range mai bun cu 60% faţă de iPhone X

20:40 iPhone XS vine în trei culori: space gray, silver şi gold. De asemenea, primeşte rezistenţă la apă IP68

20:39 Apple anunţă iPhone XS

20:38 Tim Cook spune că iPhone X este cel mai bine vândut telefon din lume şi totodată cel mai îndrăgit telefon din lume cu 98% satisfacţie a clienţilor.

20:33 Apple Watch vine în două variante, aluminiu şi oţel, iar brăţările vechi sunt compatibile în continuare cu noua generaţie. Parteneriatele cu Nike şi Hermes continuă, fiecare brand având un Apple Watch S4. Preţul pentru Apple Watch S4 începe de la 399 dolari, în timp ce modelul cu LTE porneşte de la 499. Apple Watch Series 3 rămâne în ofertă la 279 dolari. Pre-comenzile încep pe 14 septembrie, iar lansarea este pe 21 septembrie.

Watch OS 5 se lansează pe 17 septembrie pentru utilizatorii de Apple Watch deja existenţi.

20:30 Apple Watch Series 4 vine cu aceeaşi autonomie a generaţiei precedente (o zi, spune Apple), îmbunătăţind însă performanţa în activităţi sportive la 6 ore de utilizare.

20:22 Apple Watch S4 poate detecta acum tensiunea scăzută, anomalii în ritmul bătăii inimii şi posibilitatea de a realiza electrocardiograme folosind noi electrozi integraţi în spatele ceasului. Acesta este primul dispozitiv EKG disponibil pentru consumatori.

20:18 Ceasul beneficiază de un procesor nou numit S4, echipat cu două nuclee pe 64 biţi care oferă performanţă de două ori mai mare decât modelul S3 din Apple Watch Series 3. De asemenea, acesta vine cu senzori de mişcare mai avansaţi, care pot detecta inclusiv accidente precum căzăturile, software-ul putând acţiona în astfel de momente. (probabil că una dintre funcţii ar putea fi apelarea unui contact pentru urgenţe).

20:14 Noul Apple Watch Series 4 adoptă un design mai rotunjit, dimensiunile ecranului permiţând afişarea mai multor informaţii în acelaşi timp. Software-ul a primit de asemenea îmbunătăţiri, totul fiind mult mai rapid accesibil încă de pe ecranul principal. De asemenea, au fost adăugate noi design-uri pentru ceas. Nu în ultimul rând, „coroana” oferă acum feedback haptic, în timp ce difuzorul este acum mult mai puternic. Spatele este realizat din material ceramic şi safir.

 

20:11 Apple prezintă Apple Watch Series 4. Acesta vine cu ecrane cu 35, respectiv 32% mai mari decât generaţiile precedente, fiind acum livrate în variante de 40 şi 44 mm.

20:09 Apple Watch este primul dispozitiv despre care Apple va vorbi în această prezentare. Acesta este cel mai bine vândut ceas din lume, atât în categoria „smart”, cât şi în categoria ceasuri.

20:07 Apple se pregăteşte să livreze dispozitivul cu iOS cu numărul 2 miliarde 

20:03 În clipul de introducere personajul principal a folosit funcţia „Hey Siri” folosind căştile AirPods, o funcţie care nu este încă prezentă pe modelele din prezent.

20:00 Am ataşat mai jos şi link-ul către stream-ul video pe care Apple îl oferă pentru utilizatorii de Twitter

 

 

19:58 Stream-ul de pe Apple.com a început deja. Momentan Apple transmite o sinplă imagine cu partea de sus a logo-ului companiei în culoare aurie, sugerând că această culoare va fi regăsită pe noile sale iPhone-uri.

 

18:30 Începând de la ora 20 vom urmări împreună lansarea noilor smartphone-uri Apple. 

 Anul acesta, Apple oferă pentru prima dată două metode de a urmări livestream-ul său. Metoda clasică, accesând site-ul oficial Apple.com este în continuare disponibilă, redarea clipului video fiind posibilă doar folosind browser-ele Safari (pe macOS şi iOS) şi Edge (pe Windows 10). În cazul în care preferaţi să folosiţi alt browser sau un dispozitiv mobil non-Apple, compania pune la dispoziţie un livestream pe contul său de Twitter. 

 

 

Nu este tocmai clar cum va funcţiona stream-ul de pe Twitter, însă compania sugerează să adăugaţi mesajul de mai sus la favorite, apăsând pe „inimioară”, urmând apoi să fiţi notificaţi în momentul în care evenimentul începe, sau cu puţin timp înainte.

Compania a închis momentan magazinul său online, înregistrarea de comenzi noi fiind imposibilă în acest moment cel mai probabil, acesta va fi pornit imediat după evenimentul de lansare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult