Apple ar putea folosi pe următorul iPhone panouri Samsung OLED flexibile, mai ieftine decât cele din prezent

13.12.2018
Apple ar putea folosi pe următorul iPhone panouri Samsung OLED flexibile, mai ieftine decât cele din prezent

Apple ar putea apela la o versiune mai ieftină de panouri OLED pentru cel puţin unul dintre modelele de iPhone de anul viitor, conform ETNews. Compania americană a încheiat un nou parteneriat cu Samsung pentru livrarea de panouri OLED flexibile, similare cu cele folosite de producătorul sud coreean în dezvoltarea modelelor sale de top precum Galaxy S9 şi Note9.

Informaţiile publicate de ETNews, publicaţie sud coreeană reputabilă, spun că noile panouri OLED flexibile vor fi folosite la următorul model de iPhone „Max”, oferind posibilitatea dea a realiza un dispozitiv mai ieftin şi mai subţire, fără să compromită calitatea imaginii afişate. Acest lucru este posibil prin integrarea componentei touchscreen direct în ecran, astfel reducând numărul de straturi ale display-ului.

Ecranele OLED flexibile sunt şi mult mai rezistente, si ar putea permite celor de la Apple să realizeze un nou design cu margini curbate, asemeni modelelor de la Samsung cu ecrane Infinty. Totuşi, în ciuda faptului că aceste ecrane vor fi mai ieftine, cel mai probabil, preţul modelului iPhone Max de anul viitor ar putea să rămână la fel de înalt, restul de bani urcând marja de profit a companiei pentru fiecare unitate.

Aceasta nu este prima tentativă de a trece la panouri OLED flexibile, Samsung oferind celor de la Apple şi pentru generaţia de dispozitive XS şi XS Max posibilitatea aceasta. Se pare însă că Samsung nu putea livra un volum destul de mare şi destul de repede, iar pentru generaţia 2019 a ales să le folosească doar pentru un singur model din motive similare.

Având însă în vedere vânzările scăzute ale modelelor din prezent de iPhone, este posibil ca Apple să se folosească de reducerea de preţ pentru cea mai scumpă componentă din telefon pentru a aduce preţurile tuturor modelelor mai aproape de bugetele utilizatorilor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult