Apple ar putea lansa iPhone-uri cu „breton” mai scurt în viitorul apropiat

16.02.2018
Apple ar putea lansa iPhone-uri cu „breton” mai scurt în viitorul apropiat

„Bretonul” este cea mai distinctivă caracteristică a noului iPhone X, însă totodată motivul principal pentru care dispozitivul este criticat atunci când vine vorba despre design. În timp ce mulţi producători încearcă să copieze această idee, Apple pare să se concentreze pe micşorarea decupajului din display, generaţia următoare de iPhone-uri putând beneficia de un „breton” mai mic. Informaţiile vin de la analiştii Barclays, care susţin că Apple lucrează la micşorarea senzorului True Depth care asigură funcţionarea Face ID.

În încercarea de a scădea costurile de producţie şi de a îmbunătăţi performanţa funcţiei Face ID, Apple ar putea dezvolta pentru modelele de smartphone-uri din 2018 un senzor True Depth mai mic, care ar necesita un decupaj mai mic în noile display-uri. Aceste declaraţii făcute de analiştii Barclays sunt bazate pe informaţii obţinute de la furnizorii de componente la sfârşitul anului fiscal 2017, cât şi pe proiecţiile pentru cea de-a doua jumătate a lui 2018.

Aceiaşi patru analişti, Andrew Gardiner, Hiral Patel, Joseph Wolf şi Blayne Curtis, repetă informaţiile pe care le-am primit în trecut de la analistul taiwanez, Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, care spun că în toamna acestui an, Apple va lansa un urmaş pentru iPhone X, o versiune Plus a acestuia şi un nou dispozitiv cu ecran intermediar ca dimensiuni (6,1”), bazat pe un panou LCD, ca opţiune de buget. Toate cele trei dispozitive ar trebui să fie echipate cu Face ID. Şi că tot veni vorba despre noi dispozitive cu Face ID, tehnologia ar putea fi implementată în noul iPad Pro, care este aşteptat în primăvara acestui an.

Având în vedere ciclul de dezvoltare Apple, probabil că telefoanele de anul acesta vor păstra dimensiunea „bretonului” neschimbată, în timp ce o schimbare de design cu un breton mai scurt ar putea fi posibilă anul viitor. Micşorarea modului True Depth ar putea fi însă atins încă de anul acesta, lucru care va asigura un proces de dezvoltare mai economic.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult