Apple ar putea lansa modele iPhone cu ecrane curbate şi cu display-uri care preiau gesturi fără să fie atinse

09.04.2018
Apple ar putea lansa modele iPhone cu ecrane curbate şi cu display-uri care preiau gesturi fără să fie atinse

Apple ia în considerare lansarea de modele iPhone cu ecrane curbate, potrivit unor surse ale Bloomberg. Mai mult, compania experimentează cu o tehnologie care îi permite display-ului să preia gesturi făcute cu degetele fără ca ecranul să fie atins.

 

„Gesturile aeriene” descrise de Bloomberg vor deschide noi posibilităţi de interacţiune cu dispozitivele. Acestea nu vor fi principala modalitate de interacţiune cu smartphone-urile, ci vor oferi acces la funcţii suplimentare, la fel ca şi tehnologia 3D Touch. Senzorii vor putea aproxima distanţa la care se află degetul de ecran.

 

Samsung şi alţi producători oferă deja suport pentru „gesturi aeriene” rudimentare. De exemplu, prin trecerea palmei pe deasupra display-ului se poate face o captură de ecran.

 

În ceea ce priveşte ecranele luate în calcul de Apple, acestea nu sunt curbate la margini, ci spre interior, cu marginile de sus şi jos mai ridicate. Pentru a vă face o idee, vă puteţi imagina ecranul de pe modelul LG Flex.

 

 

Potrivit Bloomberg, vor trece cel puţin doi ani până când aceste elemente vor apărea pe smartphone-urile Apple.

Publicaţia confirmă şi faptul că în 2018 compania va lansa trei noi smartphone-uri: un iPhone X Plus cu ecran de 6,5 inci, un nou model OLED cu diagonala de 5,8 inci şi unul cu display LCD de 6,1 inci.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult