Apple ar putea pregăti un iPhone cu display OLED de 5,8 inci

Apple ar putea pregăti un iPhone cu display OLED de 5,8 inci

Lansarea de smartphone-uri cu display-uri mari a fost o necesitate pentru Apple în 2014, modelele iPhone 6 doborând toate recordurile de vânzări ale companiei de până în acel moment. iPhone 6S şi 6S Plus nu s-au bucurat de acelaşi succes în timp, fiind foarte similare din punct de vedere estetic cu cele deja lansate pe piaţă. Noi zvonuri afirmă că Apple va reîmprospăta din nou smartphone-urile din oferta sa peste câţiva ani, compania pregătind lansarea unui iPhone şi mai mare decât modelele Plus, cu display de 5,8” bazat pe tehnologia OLED.

Deja există mai multe zvonuri despre faptul că iPhone 7 va folosi display-uri OLED de la Samsung, însă este posibil ca începând cu iPhone 7S sau 8, să vedem phablet-uri Apple cu panouri furnizate atât de Samsung, cât şi de LG Display şi Japan Display. Compania este deja în discuţii cu cele trei companii pentru a încheia contracte pentru modelele următoare de smartphone-uri, însă pentru moment, dimensiunile nu se vor schimba.

Informaţiile noi, descoperite de publicaţia Digitimes, descriu o situaţie în care Apple ar putea implementa astfel de display-uri mari abia din 2017, sau chiar 2018, în funcţie de capacitatea de producţie a fabricilor partenere. Se pare că Apple are în plan să comande 50 de milioane de unităţi de panouri OLED cu diagonală de 5,8” în primul an de disponibilitate pe piaţă, păstrând însă opţiunile cu display-uri mai mici în ofertă.

Este posibil ca noul iPhone mai mare să deschidă calea către o nouă gamă „Pro”, cu capabilităţi avansate pentru cei care au nevoie de un telefon pentru mediul de business. Acesta ar intra în concurenţă directă cu modelele Galaxy Note de la Samsung, care pare a fi în acest moment cel mai mare partener Apple pentru producţia de display-uri OLED.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult