Apple îşi îngroapă partenerul Foxconn sub un morman de telefoane iPhone stricate

22.04.2013
Apple îşi îngroapă partenerul Foxconn sub un morman de telefoane iPhone stricate

Apple are în depozite un număr foarte mare de telefoane iPhone stricate, returnate de utilizatori pentru tot felul de probleme tehnice. Paguba este însă în ograda Foxconn, fabricantul contractat de Apple pentru producerea telefoanelor sale fiind acum nevoit să suporte o notă de plată usturătoare.

Apple îşi îngroapă partenerul Foxconn sub un morman de telefoane iPhone stricate

Potrivit presei chineze, Apple returnează producătorului Foxconn aproximativ 5 milioane telefoane iPhone, acuzate ca având diverse probleme tehnice. Însă potrivit unor surse neoficiale, numărul real se apropie de fapt de 8 milioane telefoane stricate, pentru care Foxconn are obligaţia contractuală să plătească despăgubiri către Apple. Pentru Foxconn, costurile s-ar putea ridica la 1.6 miliarde yuan, sau 256.8 milioane dolari.

Aceasta nu este prima dată când Foxconn se confruntă cu plata unor despăgubiri către Apple, însă incidentul ar putea fi cel mai costisitor de până acum. Problemele pentru Foxconn au început la scurt timp după lansarea iPhone 5, când proaspeţii cumpărători s-au plâns că unele exemplare iPhone 5 produse în fabricile cumpaniei au fost scoase din din cutii deja zgâriate, sau cu finisaje realizate defectuos. Vestea a determinat reprezentanţii Foxconn să înăsprească controalele de calitate. Efectul imediat a fost încetinirea substanţială a ritmului de producţie şi proteste din partea angajaţilor nemulţumiţi de presiunile la care sunt supuşi de conducerea companiei.

Unii utilizatori mai puţin norocoşi s-au ales cu exemplare iPhone 5 deja zgâriate

Tot din surse neoficiale, aflăm că în urma problemelor apărute Foxconn a sistat producţia timp de o săptămână în trei dintre fabricile din China. În acest timp, Apple a demarat propria investigaţie trimiţând o echipă pentru inspectarea condiţiilor din fabricile Foxconn, însă producţia de telefoane iPhone nu dă nici acum semne de revenire la normal.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult