Apple vrea ecrane mai bune: compania a cumpărat LuxVue şi sistemul de iluminare Micro LED

Apple vrea ecrane mai bune: compania a cumpărat LuxVue şi sistemul de iluminare Micro LED

Ecranele LCD cu densităţi din ce în ce mai ridicate sunt unele dintre principalele puncte de atracţie ale telefoanelor sau tabletelor noi, însă densele cablaje electrice care se ascund în spatele pixelilor necesită şi sisteme de iluminare puternice. Apple s-a lovit de această problemă atunci când a lansat iPad 3rd generation şi a optimizat tehnologia de iluminare odată cu noul iPad Air, însă cum întotdeauna există loc pentru mai bine, compania a achiziţionat producătorul unui sistem inovator de iluminare LED: LuxVue.

O companie americană de mică anvergură care a fost fondată în 2009, LuxVue este creatoarea unui sistem de iluminare pentru ecrane LCD care a atras deja atenţia specialiştilor şi investitorilor. Denumit Micro LED, sistemul de iluminare dezvoltat de către LuxVue are o eficienţă energetică superioară actualelor sisteme LED şi promite că poate depăşi ecranele cu iluminare internă AMOLED atât din punct de vedere al eficienţei energetice cât şi al puterii maxime. Astfel, cei care vor utiliza tehnologia Micro LED vor putea dezvolta telefoane sau tablete cu o autonomie mai mare şi/sau o iluminare mai bună, în funcţie de necesităţi.

Compania LuxVue nu a oferit niciodată detalii despre Micro LED şi a dus discreţia atât de departe încât nu are nici măcar un site, singurele informaţii vagi reieşind din descrierile brevetelor depuse până acum.  Conform reprezentaţilor Kleiner Perkins Caufield & Byers, fondul de investiţii care a susţinut până acum noua companie cu 43 de milioane de dolari, Micro LED este un sistem revoluţionar din punct de vedere tehnologic de care vor beneficia atât industriile telefoanelor mobile sau tabletelor cât şi cele în formare ale accesoriilor inteligente.

Secretomania şi lipsa detaliilor ar putea ridica semne de întrebare, însă cei de la Apple par convinşi de utilitatea tehnologiei deoarece au decis să achiziţioneze compania LuxVue. Apple nu a dezvăluit nici suma acestei tranzacţii şi nici modul în care intenţionează să folosească tehnologiile achiziţionate cu această ocazie. LuxVue este cea de-a 24-a companie achiziţionată de Apple în ultimul an şi jumătate. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News