Aşa arată Maemo Harmattan, viitorul sistem de operare Nokia

Aşa arată Maemo Harmattan, viitorul sistem de operare Nokia

Deşi mai rar, finlandezii de la Nokia lansează din când în când şi câte un aşa-numit Internet Tablet – un dispozitiv mobil ceva mai mare decât decât un telefon dar mai mic decât un netbook, care poate îndeplini diverse funcţii office, printre care şi navigarea pe Internet. Pentru aceste tipuri de dispozitive, Nokia lucrează în prezent la sistemul de operare Maemo Harmattan.

Ştirea în sine nu este o noutate absolută, dar imaginea de mai jos reprezintă o premieră. Deşi pare ciudat, întreaga imagine înfăţişează doar ecranul de standby. Interfaţa lui Maemo Harmattan este gândită pentru ecrane wide. Din cele trei secţiuni care apar în imagine, doar prima – calendarul, este vizibilă iniţial pe ecran. La celelalte se ajunge dând scroll.

Maemo Harmattan

Aşa cum se poate observa, Nokia adoptă, cu această ocazie, principiul widget-urilor. Acestea pot fi mutate şi aranjate pe ecran după bunul plac. Fiind un vorba de un touchscreen, este suficient să apeşi cu degetul să le tragi pentru a le reordona.

Deşi nu se vede din imagine, circulă zvonul cum că Maemo Harmattan va fi un sistem de operare „ad supported”. Adică, pentru o sursă de finanţare în plus, ar putea să includă reclame. Sunt convins că, dacă va fi aşa, nu vor exista mulţi clienţi fericiţi cu această decizie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News