ASUS ar putea lansa un smartphone dual-slider, cu ecran care glisează în două direcţii

08.04.2019
ASUS ar putea lansa un smartphone dual-slider, cu ecran care glisează în două direcţii

În efortul lor de a găsi alternative pentru ecranul decupat la partea de sus, producători smartphone au reuşit să vină cu inovaţii veritabile, creând dispozitive care redau sunet prin sticla ecranului, ascund camera frontală la interiorul carcasei sau permit rotirea celei aflate la partea din spate.

O idee ceva mai veche este ecranul slider care poate glisa peste corpul carcasei, ascunzând accesorii mai puţin folosite, cum ar fi tastatura QWERTY. Însă noul smartphone ASUS duce lucrurile şi mai departe, permiţând glisarea ecranului atât de la partea de sus, cât şi cea de jos.

Deasupra ecranului ar urma să fie ascuns un sistem dual camera şi casca audio. În schimb, partea de jos este rezervată unui sistem audio semnat de specialiştii Harman/Kardon, proiectat pentru audiţia de muzică la volum mare.

Proiectat de aceeaşi echipă de ingineri care a creat şi modelul ZenFone 5, noul smartphone vine echipat cu senzor de amprentă sub ecran, camera Wide Angle pentru poze Selfie şi sistem dual camera la partea din spate. Cel puţin una dintre variantele acestuia ar putea avea conectivitate 5G.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult