BlackBerry Classic este oficial mort

06.07.2016
BlackBerry Classic este oficial mort
BlackBerry a anunţat pe blogul său oficial Inside BlackBerry că nu va mai produce BlackBerry Classic, probabil cel mai cunoscut model de smartphone al companiei din ultimii doi ani. 
 
Compania canadiană se va concentra pe dispozitive cu sistem de operare Android. Potrivit celor mai recente zvonuri, BlackBerry se pregăteşte să lanseze trei noi modele, cu nume de cod Neon, Argon şi Mercury. 
 
Citeşte şi: BlackBerry Neon pare să fie un rebrand al lui Alcatel Idol 4
 
BlackBerry Classic rulează BlackBerry 10, un sistem de operare care nu s-a bucurat de succes. 
 
Lansat la sfârşitul lui 2014, modelul Classic a devenit „calul de povară” în multe companii, dar cererea pentru dispozitiv a scăzut recent din cauza lipsei unui ecosistem de aplicaţii. 
 
 
Veniturile din hardware ale companiei au scăzut masiv în ultimii patru ani, după cum se vede în graficul de mai sus, realizat de Business Insider. În cazul în care nici noile modele de smartphone-uri cu Android ale BlackBerry, care se pare că vor avea preţuri accesibile, nu vor avea succes, compania va renunţa probabil la hardware şi se va concentra pe software şi servicii. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult