BlackBerry confirmă o parte din specificaţiile modelului Priv bazat pe Android

15.10.2015
BlackBerry confirmă o parte din specificaţiile modelului Priv bazat pe Android

Compania BlackBerry nu este încă pregătită să lanseze în mod oficial primul său smartphone cu Android, însă oferă câteva detalii oficiale despre acesta. Pagina de înscriere pentru posibilitatea de comandă a smartphone-ului imediat ce acest lucru este posibil, confirmă câteva specificaţii tehnice, zvonite pe internet în ultima jumătate de an. BlackBerry Priv pare astfel să fie un model atrăgător atât pentru utilizatorii de smartphone-uri cu Android, cât şi pentru cei care până acum au folosit BlackBerry OS.

Display-ul lui BlackBerry Priv va măsura 5,4” în diagonală şi va fi uşor curbat la margini. Cei care au văzut un smartphone Samsung Galaxy S6 edge ştiu la ce să se aştepte, construcţia fiind similară. Durata de utilizare la o singură încărcare a fost întotdeauna unul dintre avantajele smartphone-urilor canadiene, iar compania va încerca să păstreze această tradiţie şi pe Android. Acumulatorul de 3410 mAh ar trebui să asigure o autonomie ridicată, astfel de capacitate fiind în general dedicată terminalelor de tip phablet. Nu în ultimul rând, camera foto pare să fie foarte importantă pentru BlackBerry, aceasta prmind certificare Schneider-Kreuznach.

Tastatura fizica este cu siguranţă cel mai interesant aspect al smartphone-ului, însă cei care preferă să folosească ecranul pentru introducerea de text nu vor fi limitaţi. Din punct de vedere software, se pare că BlackBerry va folosi o variantă de Android cu puţine personalizări, cu acces la serviciile Google precum Google Now şi Google Play. Cu toate acestea, sistemul de securitate proprietar DTEK va fi implementat la nivel de sistem de operare şi va proteja utilizatorii de posibile riscuri care ar putea afecta intimitatea online.

În continuare nu ştim cât va costa terminalul BlackBerry Priv şi nici când va ajunge pe piaţă, însă această sesiune de pre-înregistrare sugerează că nu suntem foarte departe de un anunţ oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult