Bolt: un HTC 10 mai mic, fără jack de căşti

21.09.2016
Bolt: un HTC 10 mai mic, fără jack de căşti

Motorola şi Apple au fost printre primele companii care au avut „curajul” să renunţe la jack-ul de 3,5mm pentru căşti de pe smartphone-uri, iar HTC pare să calce pe urmele lor cu un nou model, derivat din HTC 10. Numele acestui dispozitiv este HTC Bolt şi a fost depistat în imagini scăpate pe internet, cu un design familiar, însă cu o serie de elemente distinctive, care nu îl vor lăsa să fie uşor de confundat cu modelul flagship lansat în primăvară.,

Nu există foarte multe detalii despre capabilităţile hardware ale lui noului smartphone HTC, singurele informaţii despre acestea fiind extrase din imaginile publicate de Evan Blass. Celebrul „leaker”, care lansează aproape întotdeauna informaţii despre noi smartphone-uri cu multe luni înainte ca acestea să fie anunţate în mod oficial, susţine că acesta se numeşte „Bolt”, probabil un nume de cod temporar.

Imaginile descriu un smartphone mai mic în dimensiuni decât HTC 10, probabil diagonala display-ului fiind de 4,7” (mai mică cu 0,5”). În partea de sus a dispărut complet jack-ul audio, în timp ce în partea de jos poate fi observat port-ul USB Type-C care va fi folosit pentru alimentare şi probabil pentru conectarea de căşti audio. Nu în ultimul rând, camera, care deşi păstrează poziţia centrală de pe HTC 10 şi obiectivul circular, renunţă la sistemul de focalizare laser şi adoptă o nouă poziţie pentru blitz-ul LED dual-tone.

HTC Bolt este aşteptat 18 octombrie, întrucât aceasta este afişată pe ecranul modelului din fotografii, care de obicei coincide cu momentul în care compania organizează evenimentele de lansare. Având în vedere dimensiunile noului dispozitiv, este posibil să avem de a face cu un smartphone mid-range la capitolul performanţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult