Camera de pe Galaxy Note10 sugerează o schimbare de design pentru phablet-ul Samsung

29.05.2019
Camera de pe Galaxy Note10 sugerează o schimbare de design pentru phablet-ul Samsung

Samsung a prezentat de curând noi senzori ISOCELL de 64 megapixeli, însă aceştia nu par a fi gata pentru a debuta pe un smartphone de top precum Galaxy Note10. Noile informaţii venite pe căi neoficiale sugerează că noul phablet al companiei sud coreene va păstra un sistem de camere similar cu cel de pe Galaxy S10+ 5G, cu menţiunea că acestea vor fi integrate într-un modul diferit. Design-ul neobişnuit pentru Samsung va fi datorat cel mai probabil limitărilor de spaţiu, întrucât Note10 ar trebui să găzduiască atât un acumulator de dimensiuni mari, cât şi un stylus S-Pen.

Conform IceUniverse, un leaker care s-a dovedit de încredere în trecut, modulul de cameră de pe Note10 va fi orientat vertical, cumva pe partea din stânga a dispozitivului. Acesta va integra aceleaşi trei camere pe care le-am întâlnit pe Galaxy S10+, cât şi camera ToF de pe Galaxy S10+ 5G. În materie de design, acest ansamblu de 3 + 1 camere este similar cu cel de pe Huawei P30 Pro. Există o cameră principală, una ultra-wide şi una tele, pe o parte şi alăturate blitz-ul, camera TOF şi modulul de lumină infraroşie care asistă camera TOF.

Pe partea din faţă, Galaxy Note10 este aşteptat cu un ecran perforat, însă diferit de cel pe care l-am văzut pe seria Galaxy S10. Spre diferenţă de Galaxy S10+ şi 5G, acesta va integra o singură cameră foto, iar spre diferenţă de S10 şi S10e, orificiul din display va fi poziţionat central, asemeni unui notch „waterdrop”. Desigur, pixelii de deasupra orificiului vor fi luminaţi, deci nu va fi un „decupaj” tradiţional.

La nivel de hardware, Galaxy Note10 este aşteptat cu hardware similar cu cel de pe modelele S10. Vorbim despre Snapdragon 855 sau Exynos 9820, 6,8 sau 12 GB memorie RAM, cât mai mult spaţiu de stocare şi un acumulator similar în dimensiuni sau chiar mai mare decât Galaxy S10+ 5G. Elementele care dispar faţă de generaţia precedentă sunt însă senzorul de puls din jurul camerei şi cititorul de iris pentru autentificare. Astfel, telefonul va beneficia de securizare prin senzorul de amprentă ultrasonic sau prin recunoaştere facială cu ajutorul camerei frontale.

Galaxy Note10 este aşteptat în luna august, alături de un model mai mic. Preţul va fi cu siguranţă mai mare decât cele ale modelelor S10 şi S10+.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult