Camera foto de pe telefoanele Galaxy S9, comparată cu un aparat foto DSLR în miniatură

14.03.2018
Camera foto de pe telefoanele Galaxy S9, comparată cu un aparat foto DSLR în miniatură

Samsung nu a exagerat când a ales sloganul “Camera Reimagined” pentru a celebra îmbunătăţirile aduse camerei foto oferită de telefoanele Galaxy S9.

Bine ascunse în modulul de mărimea unei unghii, se află un nou mecanism care permite ajustarea aperturii folosite la focalizarea imaginii, punând accentul pe îmbunătăţirea clarităţii atunci când lumina ambiantă este suficientă, dar fără a sacrifica performanţele în condiţii de lumină slabă.

Practic, Samsung a luat diafragma ajustabilă prezentă la aparatele foto DLSR şi i-a redus dimensiunile pentru a încăpea în modulul unei camere foto pentru telefon mobil. În cazul de faţă, apertura este ajustabilă în două incremente, f/1.5 şi f/2. Chiar dacă nu avem parte de flexibilitate în alegerea altor valori intermediare, cele două setări sunt de ajuns pentru a îmbunătăţi substanţial capabilităţile camerei foto.

Probabil, următorul pas va fi introducerea unui mecanism de tip diafragmă complet ajustabil, înlocuind cele două lamele acţionate din lateral.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult