Care vor fi primele telefoane cu Snapdragon 865. Xiaomi, Oppo, Motorola, Realme şi Nokia au făcut deja anunţul

04.12.2019
Care vor fi primele telefoane cu Snapdragon 865. Xiaomi, Oppo, Motorola, Realme şi Nokia au făcut deja anunţul

Acum că Snapdragon 865 a fost anunţat în mod oficial, producătorii de smartphone-uri au început deja să confirme parteneriatul cu Qualcomm. Totuşi companiile care s-au grăbit să anunţe nu sunt obligatoriu cele tradiţionale, care se remarcă în fiecare an cu dispozitive de top. Primii parteneri confirmaţi pentru Snapdragon 865 şi 765 sunt astfel Oppo, Motorola, Xiaomi, Realme, Meizu, Red Magic şi Nokia, jucători mai mici pe piaţa de mobile.

În general, ne-am aştepta ca branduri precum Samsung sau OnePlus, care sunt în atenţia publicului tot timpul să anunţe primele parteneriatele cu Qualcomm. Xiaomi, da, este un jucător foarte important, iar Oppo începe să câştige teren, însă nu sunt nici pe departe branduri atât de populare precum cele amintite anterior, în special în Europa şi SUA. Realme a câştigat foarte mult teren în ultimul an, deci nu este de mirare că s-a aruncat să confirme parteneriatul, în timp ce Motorola este o adevărată surpriză.

În timp ce Oppo, Xiaomi şi Realme au tot lansat smartphone-uri echipate cu chipset-uri Snadpragon 855 şi 855 Plus în ultimul an, Motorola n-a mai avut de mai multă vreme un smartphone high-end pe piaţă. De altfel, următorul model, care va veni cu Snapdragon 865 va fi probabil primul flagship al companiei din ultimii 2 ani, la acel moment. Xiaomi a confirmat deja că primul său telefon cu Snapdragon 865 va fi modelul flagship Xiaomi Mi 10, în timp ce pentru brandurile celelalte putem doar specula despre ce este vorba.

Oppo va lansa cel mai probabil o nouă generaţie de Oppo Reno, noua sa gamă de dispozitive de top, concentrată în special pe capabilităţile foto, în timp cea Realme ar putea continua după X2 Pro cu un X3 Pro. Modelul Motrola de top ar putea face parte dintr-o nouă familie de dispozitive, după ce seria Moto Z a fost în mare parte abandonată în ultima perioadă. Totuşi, nu ne-ar mira să vedem un Moto Z5 de top, cu tot cu o nouă generaţie de accesorii MotoMods, sau chiar un Motorola Razr 2 cu hardware high-end. Meizu ar putea lanza un model 17th în viitorul apropiat, în timp ce Red Magic, brandul de gaming Nubia ar putea veni în curând pe piaţă cu un nou model Red Magic Mars 4. Având în vedere că modelul Mars 3 a fost primul cu filmare 8K la 15FPS, este posibil ca Mars 4 să ofere filmare 8K la 30FPS, de data aceasta.

În cele din urmă, Nokia şi-a exprimat suportul pentru noile chipset-uri Qualcomm, însă într-o manieră diferită. Compania nu a anunţat utilizarea chipset-ului Snapdragon 865, ci a modelului Snadpragon 765. Compania se angajează să lanseze un „flagship accesibil” echipat cu 5G, iar acest anunţ este în ton cu zvonurile din ultima perioadă. Informaţiile care au scăpat pe internet în ultimele câteva săptămâni sugerează că Nokia pregăteşte anunţul lui Nokia 8.2, un dispozitiv mid-range premium, echipat cu un chipset de medie şi cu 5G. Anunţul ar putea fi făcut la Mobile World Congress 2020.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult