Cât costă ROG Phone II, cel mai puternic telefon de gaming al momentului

24.07.2019
Cât costă ROG Phone II, cel mai puternic telefon de gaming al momentului

ASUS a oferit în sfârşit detalii despre lansarea ROG Phone 2, lucru care ne oferă şi o idee destul de bună despre preţul la care telefonul va fi disponibil pe piaţă. Se pare că în China, cel puţin, vor exista două variante diferite ale telefonului: una standard şi una cu branding şi personalizări software realizate de compania Tencent, partenerul ASUS pentru această lansare. În consecinţă, preţurile vor varia foarte mult în funcţie de versiune şi de configuraţia aleasă.

Proaspăt anunţat cu o configuraţie de top, bazată pe noul chipset Snapdragon 855 Plus şi cu până la 12 GB memorie RAM, ROG Phone 2 promite să fie cel mai puternic telefon de gaming de până acum. Acesta va ajunge în magazinele de specialitate din China săptămâna viitoare, pe 31 iulie şi va fi disponibil în trei versiuni distincte.

Prima este versiunea Tencent, care vine în două configuraţii. Cea de bază, cu 8 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare intern, care va costa 3.500 yuan, adică în jur de 450 euro sau 500 de dolari şi cea de top cu 12 GB RAM şi 512 GB spaţiu de stocare. Acestea vor include cel mai probabil software Tencent pre-instalat. Nu este clar cât de mult va fi diferită experienţa de utilizare a modelului Tencent faţă de cea a variantei „curate”, însă companiile din China au demonstrat în ultimii ani că nu se sfiesc să integreze reclame şi să instaleze aplicaţii fără acordul utilizatorilor în trecut.

ROG Phone II în variantă standard va costa în schimb 6.000 yuan, în versiunea cu 12 GB RAM şi 128 GB stocare, în timp ce o versiune de top pentru „esports” care beneficiază de 512 GB stocare va costa 8.000 yuan (1050 euro/1150 dolari), iar varianta „Armor” care vine într-o valiză şi include toate accesoriile oficiale pentru telefon 13.000 yuan (1900 dolari/1700 euro).

Preţurile nu sunt foarte diferite faţă de cele ale modelului original ROG Phone. Modelul de anul trecut, echipat cu Snapdragon 845 şi 8 GB memorie RAM costa în jur de 1000 de euro în Europa, în timp ce varianta livrată în valiză cu toate accesoriile ajungea la 2.000 euro. Având în vedere că preţurile din China sunt de obicei mai mici, este posibil ca preţul autohton să nu se schimbe odată cu lansarea variantei ROG Phone II.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult